Bezár

Hírarchívum

Női vízilabda: magabiztos szegedi siker

Női vízilabda: magabiztos szegedi siker

2014. március 10.
2 perc

Második félidei parádés játékának köszönhetően kiütötte a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem a Honvéd POLO gárdáját a női vízilabda OB I 12. fordulójában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A hazai medencében pólózó Tisza-parti együttes már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést: előbb Miklós Dóra, majd Dalmády Szandra, Lengyel Dominika és Árkosy Lilla mattolta a vendégek hálóőrét, amivel gyorsan háromgólos előnyre tett szert a Szeged. Eközben a Honvéd számolatlanul kapta az emberelőnyöket, amiből egyet értékesíteni is tudott, valamelyest kozmetikázva ezzel az eredményen. Az első nyolc perc 4-2-es hazai előnnyel zárult.
A folytatásban Dalmády Petra gyorsan visszaállította a háromgólos differenciát, majd a vendégek kihasználva a hazaiak pontatlanságait újból közelebb zárkóztak riválisukhoz. A második negyed derekánál jártunk, amikor igazán felpörögtek az események: előbb Lengyel Dominika akcióból majd Miklós Dóra megúszásból volt eredményes. A látogatók azonban csak nem akartak leszakadni, s a nagyszünet előtt nem sokkal újfent visszajöttek két gólra (7-5).
A harmadik felvonás ugyan vendéggóllal indult, de ami ezután következett, arra talán senki sem számított: a Szeged valósággal állva hagyta ellenfelét. Árkosy kezdte meg a gólgyártást egy értékesített emberelőny formájában, majd Dalmády Petra is beköszönt, s rögvest visszaállt a már jól megszokott háromgólos hazai vezetés (9-6). Major Levente tanítványai ezen felbuzdulva nem álltak meg, és zsinórban négy gólt lőve – egy 6-1-es etappal – eldöntötték a bajnoki pontok sorsát (13-6).
A utolsó negyed elején a csapatok sorra elhibázták a támadásaikat, aztán Lengyel Anett és a sokadszor a mezőny legjobbjának bizonyuló Dalmády Szandra révén megrázták magukat a szegediek, s tovább növelték a két csapat közti amúgy is tekintélyes különbséget. Előbbi tehetség kétszer, míg a doktori címmel is büszkélkedhető csapatkapitány háromszor talált a hálóba a záró játékrész folyamán. Az utolsó felvonást végül 5-2-re, a meccset pedig 18-8-ra nyerte meg a különösen a második félidőben brillírozó Major-alakulat.

Női vízilabda OB I 12. forduló:
 
Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem – Honvéd POLO 18-8 (4-2, 3-3, 6-1, 5-2). Szeged, SZUE, 50 néző. Vezette: Pásztor, László.
Szeged: Tóth E. – Árkosy 2, Lengyel Dorottya, Miklós 2, LENGYEL ANETT 3, LENGYEL DOMINIKA 3, Vidovics. Csere: DALMÁDY SZ. 6, DALMÁDY P. 2, Kocsis, Kovács, Doktor. Vezetőedző: Major Levente.
Honvéd: Varga K. – Kerekes, Gerendás, Hlengiwe, SZÍVÓS 3, Szűcs 2, KISS 3. Csere: Ármai, Varga N., Magyari. Vezetőedző: Rottler Antal.
Gól emberelőnyből: 5/1, ill. 14/3
Gól ötméteresből: 2/1, ill. 4/2
Kipontozódott: Vidovics


Forrás: SZEGEDma.hu
SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek