SZTE Info

Tésztahídépítő versenyen vesznek részt a Mérnöki Kar hallgatói

Az Óbudai Egyetem „RECCS 2014” címen tésztahídépítő házibajnokságot rendez 2014. április 3-án, melyen az SZTE Mérnöki Kar háromfős hallgatói csapata is jelen lesz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A RECCS versenyt – ahol tésztából kell a versenyzőknek tartós és mutatós hidat készíteni –2005-ben rendezte meg először az Óbudai Egyetem. Kezdetben csak a Kárpát-medencéből érkeztek ellenfelek, ám a verseny hamar kinőtte magát, és 2011-től kezdve világbajnoksággá vált. A részt vevő országok közt szerepel Magyarország mellett Irán, Lettország, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia és Szlovákia és Portugália.

A 2014-es RECCS május 30-i döntőjét egy házibajnokság előzi meg, melyet április 3-án tartanak az Óbudai Egyetemen. Idén először az SZTE Mérnöki Karának hallgatói is rajthoz állnak, bebizonyítva, hogy ilyen egyszerű alapanyagból is képesek maradandót alkotni. A gépészmérnök szak elsőéves hallgatói – Czunyi András, Kósa Norbert és Varga Tamás – elkesen készülnek a versenyre Dr Bíró István és Szuchy Péter oktatók segítségével – tudta meg az SZTE Médiacentrum.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *