SZTE Info

Tésztahídépítő versenyen vesznek részt a Mérnöki Kar hallgatói

Az Óbudai Egyetem „RECCS 2014” címen tésztahídépítő házibajnokságot rendez 2014. április 3-án, melyen az SZTE Mérnöki Kar háromfős hallgatói csapata is jelen lesz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A RECCS versenyt – ahol tésztából kell a versenyzőknek tartós és mutatós hidat készíteni –2005-ben rendezte meg először az Óbudai Egyetem. Kezdetben csak a Kárpát-medencéből érkeztek ellenfelek, ám a verseny hamar kinőtte magát, és 2011-től kezdve világbajnoksággá vált. A részt vevő országok közt szerepel Magyarország mellett Irán, Lettország, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia és Szlovákia és Portugália.

A 2014-es RECCS május 30-i döntőjét egy házibajnokság előzi meg, melyet április 3-án tartanak az Óbudai Egyetemen. Idén először az SZTE Mérnöki Karának hallgatói is rajthoz állnak, bebizonyítva, hogy ilyen egyszerű alapanyagból is képesek maradandót alkotni. A gépészmérnök szak elsőéves hallgatói – Czunyi András, Kósa Norbert és Varga Tamás – elkesen készülnek a versenyre Dr Bíró István és Szuchy Péter oktatók segítségével – tudta meg az SZTE Médiacentrum.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • augusztus 26. 08:00 - 31. 20:00
 • augusztus 28. 08:00 - 30. 18:00
  Az SZTE BTK Klasszika-filológia és Neolatin Tanszék nemzetközi konferenciája
 • augusztus 28. 13:00 - 31. 20:00
  A Hajnal István Kör Társadalomtörténeti Egyesület, a Móra Ferenc Múzeum és a SZAB Filozófiai és Történettudományi Szb. szervezésében
 • augusztus 30.
  09:30 - 12:00
  9:30 Arrival and Presentation of SZTE Service Units: Frankofon Centre, American Corner, Confucius Institute, SZTE Counseling, Demola Programme; Meet the representatives at their stands;
  10:00 Opening Ceremony
  Welcome Speech: Dr. habil Péter Zakar, Vice Rector for International and Public Relations,
  and by Dr. Tamás Bene, Director for International and Public Relations
  10:30 Introduction of Mentoring System, Student Unions
  Presenter: ESN Szeged, EHÖK
  10:45 Introduction of the Stipendium Hungaricum Scholarship Programme;
  Presenter: Office for Full-time Study Programmes
  11:00 Presentation held by the Hungarian Police Department
  11: 30 Immigration Issues
  Presenter: Directorate General for Alien Policies
 • augusztus 31.
  10:00 - 16:00