SZTE Info

Alma Mater-hangverseny a ZMK-n

2014. november 10-én 19 órakor első alkalommal rendeznek Alma Mater Classic koncertet az Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar Fricsay Ferenc Hangversenytermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényen számos SZTE-s oktató lép fel: Temesi Mária, Zsigmond Zoltán, Vizsolyi Lívia, Varga Laura, Klebniczki György, Zsigmondné Pap Éva, Zsigmond Zoltán, Maczák János és Szecsődi Ferenc. A koncert házigazdája Marton Árpád. Műsoron Handel, Morlacchi, Csajkovszkij, Honegger és Hubay művei. A hangverseny Alma Mater-tagkártyával kedvezményes, 1000 forintos áron látogatható.

 

SZTEinfo


classic_plakat_a3_20pl

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *