Bezár

Hírarchívum

Emlékezetes koncertet adott Szegeden Szirtes Edina Mókus és a Fabula Rasa

Emlékezetes koncertet adott Szegeden Szirtes Edina Mókus és a Fabula Rasa

2014. november 11.
2 perc

2014. november 6-án igen különleges és hangulatos koncertre került sor a Millenniumi Kávéházban az Őszi Kulturális Fesztivál keretében, amit mi sem bizonyíthat jobban, minthogy az eredetileg 9 órára tervezett kezdés után 40 perccel is a közönség töretlen lelkesedéssel várta, hogy a zenészek megfelelően behangoljanak. Jó munkához idő kell. És mennyire megérte…

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Fabula Rasa muzsikája a hazai és a környező népek folklórjából táplálkozik, továbbá minden, a tagok szívéhez közel álló zenei stílusból is merítenek olykor ihletet. Nem eredeti népzenéket dolgoznak fel, ezek csak segítenek saját zenéik, dalaik megkomponálásában. Emellett verseket zenésítenek meg, egyéni stílusukat, szívüket-lelküket beleadva a dalba.

A zenekar tagjai: Szirtes Edina Mókus (ének, hegedű), Balogh Guszti (ének), Cserta Balázs (tárogató, szaxofonok, kecskeduda), Varga Kornél (gitár), Földes Gábor (basszusgitár), Kertész Ákos (ütőhangszerek). Az est során hozzájuk csatlakozott a Four Bones Quartet is; Magyar Péter, Gáspár Olivér, Kiss Bálint, Gyetvai Péter.

A kávéházat főleg régi rajongók töltötték meg, mellettük kicsit egyedül is éreztem magam, hiszen nemcsak egymást, de a zenekar tagjait is látszólag jól ismerték egyesek, a hangulat szinte családias volt. A Fabula Rasa, ahogy eddig, most sem okozott senkinek csalódást, az arcokat figyelve láttam, hogy varázsolja el a szíveket a zene, hogyan maradunk mindannyian pár másodpercig csendben minden dal végén, mielőtt tapsolni kezdtünk volna. Ezt a meghitt atmoszférát csak Mókus humoros közbeszólásai, megjegyzései oldották fel néha, hogy aztán a következő számmal ismét ámulatba ejtsen mindannyiunkat. József Attila Bolyongója, Istenem című verse, Akkor című alkotása, Radnóti Miklós Pogányköszöntője, Arany János Népdal című balladája a többi dal mellett minden alkalommal hatalmas sikert és tiszteletet váltott ki a közönségből.

A Fabula Rasa olyan egyedi stílust és olyan értéket képvisel a magyar zenei világban, amit egyszer (vagy többször) mindenkinek át kell élnie.

 

SZTEinfo – Ondrik Imola

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek