Bezár

Hírarchívum

Ismét Katalán Kulturális Nap az SZTE-n

Ismét Katalán Kulturális Nap az SZTE-n

2014. november 15.
1 perc

2014. november 21-én az SZTE Hispanisztika Tanszék és a Llull Intézet megrendezi a VI. Katalán Kulturális Napot. Az előadások a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.) videokonferencia termében lesznek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Részletes program:

 

10.00-kor kezdődik a megnyitó: Medveczky Iván főosztályvezető, Külgazdasági és Külügyminisztérium; Gálffy Kolos főosztályvezető, Emberi Erőforrások Minisztériuma.

10.15-től 12.00-ig előadások következnek: Agustí Alcoberro, egyetemi tanár, Universitat de Barcelona: Katalónia és a spanyol örökösödési háború; Berta Tibor, egyetemi docens, Szegedi Tudományegyetem: A katalán nyelv helyzete a XVIII. században; Anderle Ádám, professor emeritus, Szegedi Tudományegyetem: Katalán szám-űzöttek a spanyol örökösödési háború után: Új-Barcelona megalapításának kísérlete.

12.00-től 12.30-ig kiállításmegnyitót tartanak: Keveházi Katalin főigazgató és Batóné Kaczúr Ágnes szakreferens, Szegedi Tudományegyetem, Klebelsberg Könyvtár: Katalán könyvek a Klebelsberg Könyvtár hispanisztika különgyűjteményéből.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek