Bezár

Hírarchívum

Mentorprogramot hirdet az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ

Mentorprogramot hirdet az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ

2014. november 25.
1 perc

A HELP (Hallgatói EséLy Program) azon fogyatékossággal élő, hátrányos helyzetű és roma fiatalok számára biztosít lehetőséget egy komplex támogató programba való bekapcsolódásra, akik kiemelkedő tevékenységet nyújtanak tudományos vagy művészeti területen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A megszokott mentorprogramoktól eltérően az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ nyújtotta támogatás, illetve segítés egy személyes, egyénre fókuszáló kísérés, ahol a feladatok, célkitűzések megvalósításában felkészített tutor tanárok és szakemberek vesznek részt. A kísérés a tutor tanár támogatásával, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ szakembereivel valósul meg, amelynek keretében minden mentorált hallgató rendszeresen találkozhat segítőivel.


A program több területen nyújt támogatást. Egyrészt a tanulmányi tevékenységek, számonkérések, vizsgák, tudományos előremenetel tervezésében. Lehetőség van például prezentációs készségek, hiteles kommunikáció fejlesztésére, egyéni és/vagy csoportos keretek között. Másrészt a napi életvezetési problémák, feladatok gördülékeny lebonyolításában is iránymutatást kapnak a részt vevők, a hivatalokban, egyetemen belüli és azon kívüli ügyek intézésében. A program a szabadidő, kultúra, sport, egészséges életvezetés területén is szervezési segítség nyújt, relaxáció, masszázs, gyógytorna és pszichológiai tanácsadás révén. Emellett a hallgatók pálya- és karriertervezési egyéni konzultáción, továbbá kompetenciafejlesztés speciális tréningeken vehetnek részt.

 

Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet: Egyetemi és Életvezetési Tanácsadó Központ: 6722 Szeged, Vitéz utca 17. Telefon: 62/544-029. E-mail: eselyiroda@gmail.com

A programot a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 projekt támogatja.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek