Bezár

SZTEhírek

veradas_kiemelt

Ments meg te is három életet! – véradás az SZTE-n

Ments meg te is három életet! – véradás az SZTE-n

2014. november 05.
1 perc

2014. szeptember 1-jén kezdetét vette a 9. Országos Felsőoktatási Véradóverseny. A Szegedi Tudományegyetem hallgatóit 2014. novemberben ismét önkéntes véradásra várják a József Attila Tanulmányi és Információs Központban, több egyetemi karon és kollégiumban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az idei kilencedik véres megmérettetésre a Szegedi Tudományegyetem – mely a tízezer fő feletti nappali tagozatos hallgatójú intézmények kategóriájában megnyerte a 2013-as versenyt – elsőként jelentkezett. A Tisza-parti universitas hallgatói minden hónapban adhatnak vért, és menthetnek meg így három életet. Az önkénteseket 2014. november 4-én a TIK-ben várták, majd november 5-én Hódmezővásárhelyen az SZTE Mezőgazdasági Karán, 12-én 10 órától az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán, november 18-án a Teleki Blanka Kollégiumban, november 25-én ismét a Tanulmányi és Információs Központban, november 26-án pedig a Károlyi Mihály Kollégiumban lehet jelentkezni véradónak.

A Magyar Vöröskereszt október 31-én az Országos Vérellátó Szolgálat szegedi Véradó Állomásán Halloween-véradást szervezett. Összesen 40-en adtak vért Szegeden, minden véradó The Walking Dead ajándékokat kapott, valamint egy kupont, melyet „zombis sminkre” válthattak. A bátor önkéntesek a szegedi Véradó Állomáson, a Somogyi Béla utcában minden hétfőn, kedden és pénteken 7.30-14.00 között, minden szerdán és csütörtökön 10.00-18.00 között fogadják.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek