Bezár

SZTEhírek

Egészségmegőrzés a családban – az SZTE szakorvosai az Aranyklinikán

Egészségmegőrzés a családban – az SZTE szakorvosai az Aranyklinikán

2014. október 29.
1 perc

A tavaszi sorozat nagy sikerére tekintettel októberben folytatódik a szegedi Aranyklinika Egészségmegőrzés a családban programsorozata. Ezúttal az érdeklődők négy olyan szakemberrel találkozhatnak, akik közül többen a Szegedi Tudományegyetem orvosai, szakterületük egyes témaköreit körbejárva tájékoztatnak az adott betegségről, a megelőzésről, a terápiáról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2014. október 29-én, szerdán este 6 órától az Aranyklinika vendége Fige Anita egyetemi tanársegéd, csecsemő- és gyermekgyógyász, hematológus szakorvos, akivel a gyermekkori, vérképző- és nyirokszervi megbetegedésekről beszélgetnek. Szó lesz a vérszegénységről, a vérlemezkehiány okozta betegségekről, a fehérvérsejt betegségeiről, így a leukémiáról is. A beszélgetés során kitérnek az egyes betegségek tüneteire, a terápiára, valamint a megelőzésre is.

November 12-én, szerdán este 6 órától az Aranyklinika vendége Borbényi Zita egyetemi tanár, belgyógyász, hematológus, vele a felnőttkori vérképzőszervi betegségekről szól a beszélgetés.

November 26-án, szerdán este 6 órától az Aranyklinika vendége Valicsek Erzsébet egyetemi tanársegéd, onkológus, akit a rákos megbetegedések tüneteiről, a szűrővizsgálatokról kérdeznek.

December 10-én, szerdán este 6 órától az Aranyklinika vendége Várkonyi Ágnes professzor, csecsemő-és gyermekgyógyász, gasztroenterológus, gyermek gasztroenterológus, aki az emésztőrendszeri megbetegedésekről tájékoztatja az érdeklődőket.

Az előadás-sorozat háziasszonya Nyemcsok Éva Eső újságíró, az SZTE MédiaCentrum munkatársa. A program helyszíne az Aranyklinika: Szeged, Arany János utca 14. Az előadásokon – ahol az érdeklődők kérdezhetnek is az orvosoktól – a részvétel ingyenes.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek