SZTE Info

Életképek a Kvint Etűd előadásában

Első alkalommal lép a nagyközönség elé a szegedi egyetemistákból alakult Kvint Etűd formáció a 19. Őszi Kulturális Fesztivál programsorozaton. 2014. október 14-én 19 órakor a Korzó Zeneházban várják az érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Kvint Etűd egy új összművészeti mozgalom elnevezése, amely a komolyzenei alapokra igyekszik építeni, ám a határok kitágításával kísérletezik. A Kvint arra az öt művészeti ágra vonatkozik – irodalom, filmművészet, színművészet, képzőművészet és fotóművészet –, amelyekkel a koncertek során a zenét ötvözni kívánják. Az első fellépésen a zene mellett az irodalom, illetve a fényképészet kapja a főszerepet. A téma: életképek. Az új formáció első fellépésének szereplői a Szegedi Szimfonikus Zenekar mellett a Szegedi Tudományegyetemen tanuló fiatalok, a Bölcsészettudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző és a Zeneművészeti Kar diákjai lesznek, akik különböző területeken szerzett jártasságaikkal járulnak hozzá az előadás sokszínűségéhez.

Belépőjegy: 200 forint

További információ a Kvint Etűd hivatalos Facebook-oldalán.

 

SZTEinfo

 

Korábban írtuk: Szegedi egyetemistákból alakult a Kvint Etűd formáció

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *