Bezár

Hírarchívum

Kamaraest a Rektori Hivatal dísztermében

Kamaraest a Rektori Hivatal dísztermében

2014. október 28.
1 perc

A 19. Őszi Kulturális Fesztivál programsorozat részeként 2014. október 30-án 19 órakor Varga Laura fuvolaművész, Vizsolyi Lívia fagottművész és Klebniczki György zongoraművész közös kamaraestje várja a zenebarátokat a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal épületének dísztermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Varga Laura Szegeden kezdte tanulmányait, de fuvolaművészi diplomáját a Debreceni Egyetem Konzervatóriumában, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kihelyezett képzésén kapta 2000-ben. 2000-ben egy sikeres próbajáték után a Kínai Filharmonikus Zenekar 1. fuvolista szólamvezetője lett. Az itt eltöltött 2 év alatt számos helyen, neves muzsikusokkal koncertezett. 2002-ben hazahívták tanítani, azóta az SZTE Zeneművészeti Karán oktat fuvolát, 2007 óta docensként. DLA fokozatát 2007-ben szerezte a Liszt Ferenc Tudományegyetem Doktoriskolájában. 2008-ban előadóművészi Artisjus-díjat kapott. Vizsolyi Lívia a Zeneakadémián diplomázott Budapesten, majd a Filharmónia szólistája lett. Győrben a Zeneművészeti Főiskola tanára és zenekari művész volt. Jelenleg a Szegedi Szimfonikus Zenekar fagott-szólamvezetője és az SZTE Zeneművészeti Kar docense. Szólistaként és a Salieri Kamarazenekar tagjaként számos bel- és külföldi siker részese, több CD-felvétel közreműködője. 1999-ben adta ki szóló-fagott CD-jét. Szólistaként rendszeresen fellép hazai és külföldi pódiumokon egyaránt. Koncertezett Finnországban, Olaszországban, Németországban és Görögországban, utóbbi helyen tanított és mesterkurzust is tartott. Zenekari szólamtársaival alapította a Szegedi Fagott Triót, a Szegedi Fagottos Kultúráért Alapítvány létrehozója. Szeged városa már két alkalommal tüntette ki Alkotói Díjjal.

Az esten csupa fület és lelket melengető dallam csendül fel Vivaldi, Schubert, Schumann, Donizetti, Prokofjev és Weber szerzeményei közül.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek