Bezár

Hírarchívum

Kettős jubileumot ünnepelt az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ

Kettős jubileumot ünnepelt az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ

2014. október 21.
2 perc

Előadásokkal, visszaemlékezéssel, filmvetítéssel és improvizációs darabbal köszöntötte 10. születésnapját az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, amelynek előfutárát, a Diákcentrum Universitas Alapítványt 20 éve hozták létre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Diákcentrum Universitas Alapítvány, amely a szegedi egyetemisták mentális egészségének megőrzését tűzte ki céljául, 2014. október 18-án ünnepelte születésének 20. évfordulóját. A szervezet életében további jelentős mérföldkőnek számít, hogy 10 évvel ezelőtt SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ néven a 12 egyetemi kar központi szolgáltató egységévé vált. A jubileumi ünnepségen régi és új tagok gyűltek össze a Szent-Györgyi Albert Agórában, hogy színes előadásokkal, filmbemutatókkal és improvizációs darabbal tegyék emlékezetessé az eseményt.

A hallgatók lelki fejlődését és eredményességét támogató Diákcentrumot 1994-ben alapította Szenes Márta, aki jelenleg is a fő szakmai vezetőként irányítja a munkát. – Ez az elhatározás már egyetemi éveim alatt megfogalmazódott bennem – emlékezett a kezdetekre Szenes Márta, aki az alapítás előtt több, már meglévő szervezettől szerzett tapasztalatokat. A mozgalmi jelleggel indult egység az idő múlásával fokozatosan fejlődve egyre több szakembert gyűjtött a zászlaja alá, szervezettebbé vált, és mind szélesebb kínálattal tudta támogatni az SZTE hallgatóit. Ennek köszönhető, hogy 2004-től az addig önállóan működő egység hivatalosan is beépült az egyetem struktúrájába SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ néven. A központ jelenleg is számos tréninget, mentálhigiénés programokat, egyéni és csoportos tanácsadást, valamint esélyegyenlőségi oktatást kínál az érdeklődőknek. Külön szót érdemel az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő online tanácsadás, ahol szakképzett tanácsadók e-mailes levélváltáson keresztül segítik az őket megkereső fiatalokat.

– A központ igen felelősségteljes tevékenységet végez – jelentette ki a megnyitó beszédében Karsai Krisztina megbízott rektorhelyettes. – Egy modern egyetem által átadott tudás nem passzív hallgatót igényel, hanem egy interaktív, a közösségi életben részt vevő diákot, aki hajlandó tenni a problémáinak megoldásáért – fűzte hozzá. A születésnapi eseményen a köszöntőbeszédet több előadás követte, melyek részletesen bemutatták a központ egységeinek működését, különböző programjait és rendezvényeit. Levetítettek egy filmet is, melyben a központ dolgozói meséltek a munkájukról, és egy meglepetésüzenet is elhangzott. A nagy sikerű ünnepséget a kortárssegítőkből szerveződött Kaleidoszkóp színház improvizációs előadása zárta, ahol megszólított nézők élményeit játszották el.


További részletek a rendezvényről itt olvasható

 

SZTEinfo – Őszi Tamás

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek