Bezár

Hírarchívum

Megjelent a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram friss pályázati kiírása

Megjelent a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram friss pályázati kiírása

2014. október 15.
2 perc

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága kiírta a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj 2014/15-ös tanév első félévi pályázatát. A jelentkezési határidő 2014. október 31.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat a kormány alapította azzal a céllal, hogy támogassa a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatókat, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szerezzenek.

 

Az ösztöndíjprogramban való részvétel feltételei: be nem töltött 35. életév, magyarországi felsőoktatási intézményben aktív hallgatói jogviszony, olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban aktív egyesületi tagság, olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban a magyar nemzeti válogatott keretben való tagság, a hallgatói jogviszony fennállása alatt kiemelkedő, olimpiai/paralimpiai versenyszámban nemzetközi éremszerzési esélyre jogosító sportteljesítmény. Pályázni legfeljebb az első felsőfokú végzettség – alapfokozatnak vagy az osztatlan képzésben szervezett mesterfokozatnak – a megszerzésére irányuló tanulmányok befejezéséig lehet, de legkésőbb az ösztöndíjas 35. életévének betöltését követő hónap első napjáig.

 

A támogatottak személyéről a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve az illetékes szakszövetség, továbbá a sportpolitikáért felelős miniszter Tanácsadó Testülete tesz javaslatot. Az ösztöndíj odaítéléséről a jelentkezési feltételek, az értékelési szempontok, valamint a javaslatok alapján a miniszter dönt. Az ösztöndíjprogram lebonyolításával összefüggő feladatokat az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága látja el.

 

Az elnyerhető ösztöndíj mértéke az egyes kategóriákban a következőképpen alakul:

I. Kategória: Olimpia/Paralimpia

a.) már éremmel rendelkező ösztöndíjas esetén: 204.000.-Ft/hó

b.) éremesélyes ösztöndíjas esetén: 170.000.-Ft/hó

II. Kategória: Világbajnokság

a.) már éremmel rendelkező ösztöndíjas esetén: 170.000.-Ft/hó

b.) éremesélyes ösztöndíjas esetén: 136.000.-Ft/hó

III. Kategória: Európa-bajnokság

a.) már éremmel rendelkező ösztöndíjas esetén: 136.000.-Ft/hó

b.) éremesélyes ösztöndíjas esetén:102.000.-Ft/hó

 

A kitöltött jelentkezési lapot, valamint a csatolandó mellékleteket két példányban 2014. október 31-ig postai úton ajánlott küldeményben vagy személyesen kell eljuttatni az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságára (1054 Budapest, Hold utca 1.). A postára adással egyidejűleg elektronikusan is kérik beküldeni a jelentkezési dokumentációt a sportcsillag@emmi.gov.hu e-mail címre.

 

A jelentkezési felhívás, a jelentkezési lap és a jelentkezési útmutató innen letölthető.

 

SZTEinfo

 

Korábban írtuk:

 

Tíz szegedi egyetemista kapott Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek