SZTE Info

molnar_imre

Portréműsor az SZTE idén jubiláló professzorairól

A Szegedi Tudományegyetem neves oktatóit mutatja be az SZTE Média Centrum SZTEtv Professzorok című sorozata. A 2014-ben jubileumi életévüket betöltő professzorok közül néhány oktató életútját is elénk tárja a műsorfolyam.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem professzorai között több olyan oktatót ismerhetünk, aki hosszú pályafutása alatt idehaza és külföldön egyaránt nagy szaktekintélyre tett szert. Az SZTE Média Centrum SZTEtv a kiemelkedő munkásságú professzorokat portrésorozatban mutatja be. Az elmúlt években több neves oktató is lehetőséget kapott arra, hogy bemutatkozzon a nézők előtt és megismertesse a munkásságát, eredményeit.


A műsor ajánlójának apropójául szolgál, hogy a bemutatott professzorok közül többen is 2014-ben értek jubileumi életkori fordulóponthoz. Idén töltötte be ugyanis 75. születésnapját Dr. Dobozy Attila bőrgyógyász és Dr. Gécseg Ferenc matematikus. 80. születésnapját töltötte be Dr. Molnár Imre jogász, Dr. Lázár György kutatóorvos, Dr. Molnár Béla geológus, Dr. Pintér Sándor gyermekgyógyász, Dr. Szederkényi Tibor geológus és Dr. Trogmayer Ottó régész. Dr. Gábor Miklósné vegyészmérnököt pedig 85. születésnapja alkalmából köszöntötték.


Az SZTE Média Centrum SZTEtv Professzorok műsorának eddigi portréi az alábbi linken tekinthetőek meg:


 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *