SZTE Info

Szegediek is rajthoz állnak a Tudás útján

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Tudás útja futóversenyt, a rajt 2014. november 9-én 11 órakor lesz a Nagyvárad téren. A futók hat kilométerre és félmaratoni távra jelentkezhetnek rendkívül kedvezményes áron. A versenyen szegediek is rajthoz állnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Akadémiai 6-osra, vagyis 6 kilométeres versenyre és félmaratonra is nevezhetnek azok, akik a Tudás útja futóversenyt választják. Előbbire hallgatói jogviszonnyal rendelkezők és oktatók 500, hallgatói jogviszonnyal nem rendelkezők 1500 forintért nevezhetnek. Rendkívül alacsony nevezési díjjal várják a félmaratoni távot futókat is: a 21,1 kilométeres versenyre 500, illetve 2000 forintért lehet nevezni online és személyesen. Előnevezni online 2014. november 1-jéig lehet, ezt követően már csak a helyszínen, a verseny napján, készpénzes fizetéssel.

A versenyt idén is a Semmelweis Egyetem szervezi azzal a céllal, hogy javítson az egyetemisták mozgásszegény életmódján, és megszerettesse a sportot a fiatalokkal.

A versenykiírás itt olvasható, az útvonal az Akadémiai 6-os és a félmaraton esetén is egyetemi épületek között kanyarog. A félmaratoni távon 4 frissítőpontot helyeznek el, az 5., 12., 16. és 21,1. kilométernél. Az első 400 félmaratoni távot teljesítő befutó csomagot is kap.

A szintidő a nagy versenyeken elfogadott, a félmaratóné 2 óra 30 perc, a 6 kilométeres versenyen 45 perc, amit egy kicsit több mint 7 perces ezrekkel laza tempóban lehet teljesíteni.

A szervezők az SZTE MédiaCentrum érdeklődésére elmondták: a Tudás útja futóversenyen szegediek is részt vesznek.

 

SZTEInfo – Nyemcsok Éva Eső

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.