Bezár

Hírarchívum

SZTE Alma Mater: itt a munkaerő-piaci mentorprogram második szakasza

SZTE Alma Mater: itt a munkaerő-piaci mentorprogram második szakasza

2014. október 17.
1 perc

2014. október 20-án 10 órakor az SZTE GTK Aulájában tartja mentorprogramja második szakaszának nyitórendezvényét az SZTE Alma Mater. Az eseményen egyúttal lezárják az első, őszi szakaszt, és kisorsolják az SZTE Alma Mater kutatási kérdőívéhez kapcsolódó nyereményt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2014 tavaszán indult mentorprogram célja a munkaerőpiacon elhelyezkedett SZTE-s alumnik szakmai tudásának, tapasztalatainak becsatornázása a jelenlegi oktatási rendszerbe, így a hallgatókban reális szakmai kép kialakítása, a gyakorlati ismeretek munkáltatói szemszögből való átadása. A program által a hallgatók volt SZTE-s szakemberekhez jelentkezhetnek 4 hónapos mentorálási időszakra.

A TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 projekt keretében megvalósuló őszi szakasz nyitánya alkalmával a kutatási nyeremény kisorsolása után a program elemeit és az eddigi tapasztalatokat, javaslatokat ismertetik, majd a mentorok és mentoráltak ismerkedésére, kötetlen beszélgetésére, majd a hallgatói tájékoztatóra kerül sor.

A rendezvény, ahol az öregdiák szervezettel együttműködő SZTE Karrier Iroda is képviselteti magát, nem az utolsó alkalom a tapasztalatcserére a mentorprogram kapcsán. A jelenlegi szakmai vezetők és hallgatók közös munkájának záróakkordjaként 2015 elején újra hasonló jellegű workshop megvalósítását tervezik a szervezők.

 

A programban szereplő cégek:

 

Bonafarm Csoport Pick Szeged Zrt.

ContiTech Rubber Industrial Kft.

Monguz Információtechnológiai Kft.

Szegedi Ítélőtábla

Morgan Stanley

IBControll Kft.

Ericcson

 

A programmal kapcsolatos további információk:


 

Az első szakasz megnyitóján készült fotók:


 

Látogatás az Ítélőtáblán a Mentorprogram keretein belül:


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek