SZTE Info

Elérhetők a legújabb Campus Hungary ösztöndíjfelhívások

A Balassi Intézet 2014. október 1-jén hetedik alkalommal hirdette meg az Európai Unió támogatásával megvalósuló Campus Hungary program ösztöndíjait, melyekre a magyarországi konvergenciarégiók felsőoktatási intézményeinek hallgatói és munkatársai, így a Szegedi Tudományegyetem polgárai is pályázhatnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A magyarországi konvergenciarégiók (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl és Dél-Dunántúl) felsőoktatási intézményeinek hallgatói és munkatársai az összes ösztöndíjtípusra pályázhatnak, vagyis a hallgatók féléves részképzésre, szakmai gyakorlatra, valamint rövid és csoportos tanulmányútra, a felsőoktatási munkatársak rövid és hosszú tanulmányútra. Az ösztöndíjfelhívások, melyek valódi mobilitási lehetőségeket kínálnak a világ minden tájára, már elérhetők a Campus Hungary oldalán. Pályázni 2015. január 1. – 2015. június 30. közti megvalósítási időszakra lehet, a beadási határidő 2014. október 27., 12 óra. A rövid határidő miatt érdemes tehát már most regisztrálni a honlapon, tanulmányozni a pályázati lehetőségeket, és felvenni a kapcsolatot a külföldi partnerekkel, illetve megkezdeni a pályázathoz szükséges formanyomtatványok beszerzését, hogy a pályázati időszak zárultáig (október 27., 12 óra) minden dokumentum feltöltése megtörténhessen. Jelentkezni egyébként kizárólag elektronikusan lehet.

 

Campus Hungary pályázat Erasmus+ ösztöndíjas hallgatóknak

 

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi Mobilitási Iroda Campus Hungary pályázatot hirdet Erasmus+ ösztöndíjat elnyert részképzős és szakmai gyakorlatos hallgatók számára a 2014/2015-ös tanévre. A pályázat lehetőséget biztosít az SZTE Erasmus+ösztöndíjat elnyert hallgatói számára az európai uniós ösztöndíj összege helyett a Campus Hungary magasabb ösztöndíját választani az Erasmus+ zero grant státus megtartása mellett.

Pályázatot nyújthatnak be Erasmus+ ösztöndíjat már elnyert, teljes tanévre kiutazó, kiutazott hallgatók 2014/2015-ös tanév 2. félévére, ebben az esetben az első félévi ösztöndíjuk Erasmus-forrásból, a második féléves ösztöndíjuk Campus Hungary-forrásból származik majd. Pályázhatnak Erasmus+ ösztöndíjat az első szemeszterre már kiutazó, kiutazott hallgatók, amennyiben hosszabbítani kívánnak a 2014/2015-ös tanév 2. félévére, ebben az esetben az első félévi ösztöndíjuk Erasmus-forrásból, a második féléves ösztöndíjuk Campus Hungary-forrásból származik majd, valamint a 2014/2015-ös tanév 2. félévére Erasmus+ pótpályázatot benyújtó hallgatók, ebben az esetben az ösztöndíjuk teljes egészében Campus Hungary-forrásból származik majd.

A Campus Hungary ösztöndíjra pályázatot benyújtó, de azt el nem nyerő hallgatók megőrzik Erasmus+ ösztöndíjra való jogosultságukat. A pályázatokat 2014. október 8-án 12 óráig várják a Nemzetközi Mobilitási Irodába. A felhívásról további információ itt.

Az aktuális ösztöndíjpályázatokról folyamatosan tájékoztat az SZTE Mobilitási Iroda honlapja.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.