SZTE Info

Elérhetők a legújabb Campus Hungary ösztöndíjfelhívások

A Balassi Intézet 2014. október 1-jén hetedik alkalommal hirdette meg az Európai Unió támogatásával megvalósuló Campus Hungary program ösztöndíjait, melyekre a magyarországi konvergenciarégiók felsőoktatási intézményeinek hallgatói és munkatársai, így a Szegedi Tudományegyetem polgárai is pályázhatnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A magyarországi konvergenciarégiók (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl és Dél-Dunántúl) felsőoktatási intézményeinek hallgatói és munkatársai az összes ösztöndíjtípusra pályázhatnak, vagyis a hallgatók féléves részképzésre, szakmai gyakorlatra, valamint rövid és csoportos tanulmányútra, a felsőoktatási munkatársak rövid és hosszú tanulmányútra. Az ösztöndíjfelhívások, melyek valódi mobilitási lehetőségeket kínálnak a világ minden tájára, már elérhetők a Campus Hungary oldalán. Pályázni 2015. január 1. – 2015. június 30. közti megvalósítási időszakra lehet, a beadási határidő 2014. október 27., 12 óra. A rövid határidő miatt érdemes tehát már most regisztrálni a honlapon, tanulmányozni a pályázati lehetőségeket, és felvenni a kapcsolatot a külföldi partnerekkel, illetve megkezdeni a pályázathoz szükséges formanyomtatványok beszerzését, hogy a pályázati időszak zárultáig (október 27., 12 óra) minden dokumentum feltöltése megtörténhessen. Jelentkezni egyébként kizárólag elektronikusan lehet.

 

Campus Hungary pályázat Erasmus+ ösztöndíjas hallgatóknak

 

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi Mobilitási Iroda Campus Hungary pályázatot hirdet Erasmus+ ösztöndíjat elnyert részképzős és szakmai gyakorlatos hallgatók számára a 2014/2015-ös tanévre. A pályázat lehetőséget biztosít az SZTE Erasmus+ösztöndíjat elnyert hallgatói számára az európai uniós ösztöndíj összege helyett a Campus Hungary magasabb ösztöndíját választani az Erasmus+ zero grant státus megtartása mellett.

Pályázatot nyújthatnak be Erasmus+ ösztöndíjat már elnyert, teljes tanévre kiutazó, kiutazott hallgatók 2014/2015-ös tanév 2. félévére, ebben az esetben az első félévi ösztöndíjuk Erasmus-forrásból, a második féléves ösztöndíjuk Campus Hungary-forrásból származik majd. Pályázhatnak Erasmus+ ösztöndíjat az első szemeszterre már kiutazó, kiutazott hallgatók, amennyiben hosszabbítani kívánnak a 2014/2015-ös tanév 2. félévére, ebben az esetben az első félévi ösztöndíjuk Erasmus-forrásból, a második féléves ösztöndíjuk Campus Hungary-forrásból származik majd, valamint a 2014/2015-ös tanév 2. félévére Erasmus+ pótpályázatot benyújtó hallgatók, ebben az esetben az ösztöndíjuk teljes egészében Campus Hungary-forrásból származik majd.

A Campus Hungary ösztöndíjra pályázatot benyújtó, de azt el nem nyerő hallgatók megőrzik Erasmus+ ösztöndíjra való jogosultságukat. A pályázatokat 2014. október 8-án 12 óráig várják a Nemzetközi Mobilitási Irodába. A felhívásról további információ itt.

Az aktuális ösztöndíjpályázatokról folyamatosan tájékoztat az SZTE Mobilitási Iroda honlapja.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.