SZTE Info

„Tök jó nap” az SZTE Füvészkertben

2014. október 18.: ezen a napon minden a tökről szól a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében. Tökfigura faragás, tökkiállítás, játékok, tökös ételek és tökmagbörze szerepel a programban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az újszegedi füvészkertbe kilátogatók az őszi és halloween-i dekorációhoz illő tökfigurákat faraghatnak, tökös mécseseket, ajtó- és ablakdíszeket készíthetnek. Emellett számtalan érdekességet tudhatnak meg a közkedvelt téli csemegéről. A füvészkert tökudvarában megismerkedhetnek a botanikus kertben termesztett változatos formájú és színpompás tökökkel: a hatalmas méretű Halloween töktől kezdve a karcsú lopótökökön át, az apró dísztökig. Az érdeklődők tökkiállításon nézhetik meg a tökök meghökkentő sokféleségét és hogy mi mindenre használható a tökök nagy méretű, kemény héjú kabaktermése. A szervezők a vállalkozó kedvűeket játékra is várja: a felnőttek a „Tök Ki Mit Tud!” -on, a tökmagok az ügyességi játékokban bizonyíthatják rátermettségüket. A gasztronómia iránt érdeklődők tökös ételeket, kemencében sült tököt és egyéb növényi ínyencségeket kóstolhatnak meg, a tökmagbörzén pedig bárki bemutathatja és elcserélheti különleges megjelenésű vagy éppen érdekes ízű tökfajtájának magjait.

További információ az SZTE Füvészkert honlapján.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 19.

Kiemelt_rektori

Napjainkban a nemzetköziesítés a felsőoktatási fokozatváltás központi eleme. Ez az átfogó program a Szegedi Tudományegyetem kapcsolatrendszerének erősítésére és nemzetközi láthatóságának növelésére fókuszál. Mi történt ezen a területen az elmúlt négy évben? Az SZTE kapu a világra? – kérdeztük az SZTE négy rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *