Bezár

Hírarchívum

Új kihívások elé áll a Szegedi Egyetemi Színház

Új kihívások elé áll a Szegedi Egyetemi Színház

2014. október 09.
2 perc

Új ötletek, új megjelenés, új helyszín, új repertoár. A Szegedi Egyetemi Színház 12. évadjáról számolt be Varga Norbert, a Szegedi Egyetemi Színház művészeti vezetője 2014. október 8-án a Szent-Györgyi Albert Agórában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Varga Norbert, a Szegedi Egyetemi Színház művészeti vezetője hangsúlyozta: ,,A 12. évad tulajdonképpen a kihívások évada.” Nyáron az I. Szegedi Levendula Napokon vendégszerepelt a társulat, ami új impulzust jelentett számukra. Az SZTE Kulturális Iroda Akrosztichon című pályázatára érkező, hallgatók által beküldött munkákat adott elő a társulat a közönség számára.

 

,,Az Őszi Kulturális Fesztivál SZESZ-től SZESZ-ig tart”

 

Az évadban sikeresen debütált a ,,Legjobban vágyom a méz ízű sorsra” című előadás, amelyet a nagy sikerre való tekintettel a SZESZ idén műsorán tart, és ki is bővít. A társulat a produkciót az SZTE Kulturális Irodával közös sikerének tartja, amely lehetővé teszi, hogy a SZESZ még jobban kivegye a részét az egyetemi kulturális életből. Tajti Gabriella, az SZTE Kulturális Iroda vezetője elmondta: ,,Az Őszi Kulturális Fesztivál SZESZ-től SZESZ-ig tart”. Az évad produkciói között szerepel Örkény István A Borék című rövid vígjátéka. A tavaly előadott Örkény-mű Egypercesekből szőtt felvonással egészül ki egy két felvonásos produkcióvá. 2014. október 21-én a Szent-Györgyi Albert Agórában, ezt követően november 4-én a Milleniumi Kávéház Klubtermében lesz látható a színdarab. Örkény István özvegye, Radnóti Zsuzsa is beleegyezését adta a darabok előadásához.


SZESZ_sajtotajekoztato_2014._oktober_08._Agora
Új kihívások elé áll a Szegedi Egyetemi Színház - GALÉRIA

 

12 dühös ember

 

A Reginard Rose tollából származó, 12 dühös ember című előadás különlegességét az adja, hogy nem csak hivatásos színészek szerepelnek a darabban. Civil embereket kértek fel erre a feladatra, akik pályájuk során folyamatosan találkoznak olyan helyzetekkel, amikor emberek előtt kell nyilatkozniuk. A szereplők között vannak bírók, ügyészek, és egyetemi hallgatók is. Barnák László rendező szerint humorral fűszerezett, több generációt összefogó produkcióról van szó, ami továbbgondolásra készteti a nézőket.

 

Új arculatát mutatja a SZESZ

 

Sok újdonságot kínál az idei év. A SZESZ új játszóhelye a Szent-Györgyi Albert Agóra színpada. Az együttműködés célja, hogy a korszerű színházi tér biztosítása mellett az egyetemista korosztály részére kulturált szórakozási lehetőséget biztosítson. A társulat új próbahelyszínét Szajbély Mihály professzor, az SZTE Bölcsészettudományi Karának dékánja biztosítja. Emellett arculatuk is változik: pöttyös logó, és újonnan kialakított online rendszer várja a színházkedvelőket. Céljaik között szerepel olyan előadások készítése, amik könnyen lejelelhető siketek és nagyothallók számára. Így előadásaik tényleg mindenkihez tudnak majd szólni.

 

SZTEinfo – Hegedűs Bianka

Fotó: Edelmayer Zsolt

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek