Bezár

Hírarchívum

Úszók Éjszakája – olimpikonok állnak ki a pikkelysömörrel élő társaikért

Úszók Éjszakája – olimpikonok állnak ki a pikkelysömörrel élő társaikért

2014. október 07.
1 perc

Minden év október 29-én a Világ Pikkelysömör Nap alkalmából a Magyar Dermatológiai Társulat kezdeményezésére rendezik meg az Úszók Éjszakáját. Tavaly számos olimpikon csatlakozott a programhoz, Szegeden például Kanyó Dénes és Molnár Tamás is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A pikkelysömör világnapján, 2014. október 29-én ezúttal is megrendezik az Úszók Éjszakáját. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a betegségre, az olimpikonokkal együtt fejezik ki szolidaritásukat és úsznak együtt pikkelysömörrel élő társaikért.

Az Úszók Éjszakája rendezvényt Szegeden is megtartják, idén a négy város nem verseng egymással, hanem közösen küzdenek azért, hogy minél több leúszott métert gyűjtsenek együtt, a pikkelysömörrel élőkért, és együtt próbálják megdönteni a tavaly elért eredményt, ami 136 ezer 350 méter volt. A rendezvény az úszók és a szurkolók számára egyaránt ingyenes.

A pikkelysömör világnapról való megemlékezést ezé vben magyar kezdeményezésre sikerült európai színtérre emelni, és Brüsszelben is megrendezik a programot.
A brüsszeli esemény fő szervezője Kemény Lajos, a Szegedi Tudományegyetem professzora, az európai társaság vezetőségi tagja, a kezdeményező Magyar Dermatológiai Társulat elnöke pedig Bata Zsuzsa, a Szegedi Tudományegyetem bőrklinika professzora, így mind a magyarországi, mind a brüsszeli esemény szorosan kötődik a szegedi egyetemhez.

Az Úszók Éjszakáját október 29-én rendezik meg, Szegeden a városi sportuszodában 18 és 20 óra között lehet úszni és szurkolni.

Részletes információ az esemény honlapján, folyamatosan friss hírek pedig az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

 

SZTEinfo – Nyemcsok Éva Eső

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek