Bezár

Hírarchívum

Elsőként nevezett az SZTE a 9. Országos Felsőoktatási Véradóversenyre

Elsőként nevezett az SZTE a 9. Országos Felsőoktatási Véradóversenyre

2014. szeptember 08.
2 perc

2014. szeptember 1-jén kezdetét vette a 9. Országos Felsőoktatási Véradóverseny. A véres megmérettetésre a Szegedi Tudományegyetem, mely a tízezer fő feletti nappalis hallgatójú intézmények kategóriájában megnyerte a tavalyi versenyt, elsőként jelentkezett. A Tisza-parti universitas hallgatói először szeptember 24-én adhatnak vért, és menthetnek meg három életet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

szte-_ofvA korábbi évekhez hasonlóan a véradóverseny idén is a nappali tagozatos hallgatói létszám alapján három kategóriában zajlik: az 1000 diáknál kevesebbet, az 1000 és 10 ezer közötti és a 10 ezernél is több fiatalt oktató intézmények adatait vetik össze. A versenyt kategóriánként az az intézmény nyeri, amelyik a nappalis hallgatói létszámához képest a legtöbb véradót mozgósítja a 2014-2015-ös tanévben.


A Szegedi Tudományegyetem évek óta részt vesz a „véres küzdelemben”: a tízezer hallgatónál is többet oktató intézmények versenyében a 2005-2006-os és a 2008-2009-es tanévben is a Szegedi Tudományegyetem kapta meg az első díjat. A 2013 szeptemberében útjára indított 8. Országos Felsőoktatási Véradóversenyen „a legaktívabb véradó egyetem” ismét a Tisza-parti universitas lett, mely maga mögé utasította a kategóriájában nevező Pécsi Tudományegyetemet, a Budapesti Corvinus Egyetemet, a Budapesti Gazdasági Főiskolát, az Eötvös Loránd Tudományegyetemet, a Semmelweis Egyetemet, a Debreceni Egyetemet és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet is.


Mivel a 2013-2014-es tanévben az SZTE-n aktivizálták a legtöbb véradót a tízezer fő feletti kategóriában, így 2014-ben a Tisza-parti universitas lesz a 9. Országos Felsőoktatási Véradóverseny házigazdája. A véradásra jelentkező bátor önkénteseket a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban 2014. szeptember 24-én, szerdán 13.00-18.00 között várják.

 

SZTEinfo

Kép: Országos Felsőoktatási Véradóverseny hivatalos Facebook-oldala

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek