Bezár

SZTEhírek

Kezdetét vette a Nemzetközi Büntetőjogi Hét az ÁJTK-n

Kezdetét vette a Nemzetközi Büntetőjogi Hét az ÁJTK-n

2014. szeptember 24.
2 perc

Egy héten keresztül a büntetőjog lesz a központi téma az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar szervezésében tartott nemzetközi kurzuson, melyet külföldi Erasmus-hallgatók és szegedi jogászok egyaránt felvehettek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„International Week of Criminal Law” címmel nemzetközi kurzusokat kínál 2014. szeptember 22. és 26. között az SZTE Állam-és Jogtudományi Kar Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszéke. Az Erasmus program keretében szervezett héten 8 európai egyetemről (köztük Hannoverből, Isztambulból, Padovából és Újvidékről) érkeznek neves professzorok, akik a magyar és külföldi hallgatóknak tartanak tömbösített büntetőjogi jogösszehasonlító kurzusokat.

A programsorozat hivatalos nyitószemináriumára szeptember 23-án került sor. Az előadás előtt Hajdú József, a kar dékánja és Karsai Krisztina, a Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék vezetője angol nyelven köszöntötte az ÁJTK Tanácstermében összegyűlt fiatalokat, akik közt szegedi egyetemista és külföldi Erasmus-hallgató egyaránt volt. Miután felmérték, hogy mely hallgatók milyen nyelvű kurzusokat fognak választani a hét során, kezdetét vette a nyitószeminárium, melyet Szomora Zsolt, a Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék docense tartott, szintén angol nyelven. Szomora Zsolt előadásában két témára fektetett hangsúlyt: az első a hazai büntetőjog alappillére és forrása volt, mely során bemutatta a tavaly életbelépett Büntetőtörvénykönyvet is. A másik részben pedig ebből következően a magyarországi büntetőjog szankcionálási módjait érintette. Az egyhetes nemzetközi programsorozat további előadásain majd sorra veszik Európa más országainak büntetőjogát, majd pedig egy kerekasztal-beszélgetéssel zárul a hét, melyben az európai büntetőjog elmúlt 20 évben történt alakulását vitatják meg.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek