Bezár

SZTEhírek

Kormánymegbízotti elismerés az SZTE-s fejlesztőcsapatnak

Kormánymegbízotti elismerés az SZTE-s fejlesztőcsapatnak

2014. szeptember 15.
2 perc

Juhász Tünde kormánymegbízott, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője oklevéllel tüntette ki a Tep nevű alkalmazás fejlesztői csapatát 2014. szeptember 12-én Szegeden, a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv előadótermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A négy szegedi egyetemista, Jandzsó Zsolt, Boros Ákos, Budincsevity Norbert és Babarczi Katica a Budapesten tanuló Szabó Gábor társaságában a Tep-pel második lett a Microsoft világversenyén innováció kategóriában. Az SZTE hallgatói, akik hatalmas sikert értek el az Egyesült Államokban megrendezett Microsoft világversenyen okostelefonos alkalmazásukkal, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv munkatársainak mutatták be az egyelőre csak Windows telefonokra elérhető, de tavasszal már az Android és iOS platformokra is lefejlesztett appot. Juhász Tünde kormánymegbízott zseniálisnak nevezte a szegedi fiatalok munkáját. Azt mondta: ha lehetősége volna rá, akár holnaptól állást ajánlana a fiataloknak, de erre nincs módja. Ez az okostelefonos alkalmazás hozzájárulhat ahhoz, hogy a fiatalok kedvet kapjanak a sportoláshoz, annál is inkább, mert ez a korosztály leghatékonyabban ezeken az eszközökön keresztül érhető el és szólítható meg. Éppen ezért a kormánymegbízott támogatni fogja az alkalmazás propagálását. A Csongrád Megyei Kormányhivatal rendezvényein bemutatkozási lehetőséget biztosít a program fejlesztőinek, valamint munkatársait is arra kéri majd, hogy ismertessék az appot ezeken az eseményeken.


TEP_galeria
Kormánymegbízotti elismerés az SZTE-s fejlesztőcsapatnak - GALÉRIA

 

Két hónap után adják fel a sportot a legtöbben – kezdte prezentációját a Tep fejlesztőcsapat vezetője, Boros Ákos a megye egészségvédelemmel foglalkozó szakembereinek. A Tep-csapat vezetője azt mondta: az esetek zömében a motiváció veszik el – ők éppen ezért igyekeztek olyan telefonos alkalmazást készíteni, ami a motivációra alapoz, és szórakoztató, játékos módon ösztönzik sportolásra az embereket. Az alkalmazás felhasználói a virtuális zsiráfot magával a fizikai teljesítéssel táplálhatják, illetve tarthatják egészségesen. Elmondta: a Tep első verziója a 18-35 éves korosztályt célozza meg, ugyanis Nyugat-Európában csaknem 70 millió olyan férfi és nő van ebben a korosztályban, aki súlyfelesleggel küzd. Egyre több felhasználóhoz szeretnék eljuttatni az alkalmazásukat, és a céljuk, hogy a következő néhány év során négymillió kilogramm zsírtól szabadítsák meg az emberiséget.

 

SZTEinfo – Nyemcsok Éva Eső

A szerző fotói

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek