Bezár

SZTEhírek

Önkénteseket is várnak a Konfuciusz Intézetek Napjára

Önkénteseket is várnak a Konfuciusz Intézetek Napjára

2014. szeptember 24.
2 perc

Szegeden, az SZTE Dugonics téri épülete előtt rendezik meg az I. Konfuciusz Intézetek Napja programot. A 2014. szeptember 27-i szabadtéri kulturális eseményre önkéntes segítők jelentkezését is várja az SZTE Konfuciusz Intézet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Konfuciusz Intézet egész napos szabadtéri kulturális programot szervez Szegeden a Dugonics téri nagyszínpadon 2014. szeptember 27-én (szombaton) 10-18 óra között. Sárkánytánccal, kínai divatbemutatóval, énekkel, játékkal, zenével, kínai ételkóstolóval és további meglepetésekkel várják az érdeklődőket. Köszöntőt mond Pál József, a SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese, továbbá Ujhelyi István, az SZTE Konfuciusz Intézet elnöke, valamint Botka László, Szeged város polgármestere.

Az SZTE Konfuciusz Intézet átadja majd a város részére a két interaktív képernyőt, valamint az együttműködő oktatási intézmények vezetői részére a könyveket és a partneriskola-réztáblákat.

A rendezvényen egy nagyszínpadon és 9 sátorban folyamatosan programokat, játékokat, eseményeket tartunk” – mondta Mohr Richárd. Az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatója hozzátette: „Mivel a kínai tanáraink és kínai önkénteseink nem beszélnek magyarul, csak angolul, ezért szeretnénk nyitott, jó kommunikációs és angol nyelvi készséggel rendelkező hallgatók önkéntes segítségét kérni a magyar közönséggel való kommunikációban. Akit érdekel ez a lehetőség, az jelentkezhet a konfuciusz@rekt.szte.hu email címen, vagy a 06-62-544-712-es telefonszámon Tóth Alexandra titkárságvezetőnél! Péntek délben munkaértekezletet tartunk a Konfuciusz Intézetben (Szeged Dugonics tér 13.), amin kérjük az önkéntesek személyes megjelenését.”

 

Az I. Konfuciusz Intézetek Napja programja itt elérhető:

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek