SZTE Info

Tisza Istvánra emlékeznek az egyetemi könyvtárban

„A Nagy Háború árnyékában, Tisza István” címmel rendhagyó szeminárium és virtuális kiállításlátogatás várja az érdeklődőket 2014. szeptember 23-án 14 órakor SZTE Klebelsberg Könyvtárában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényen Aranyi Zoltán, a Hadtörténeti Gyűjtemény vezetője mutatja be az 1914-es katonai történésekről készült új honlapot, majd Tisza Istvánról, a Vasgrófról Zakar Péter, az Új- és Legújabbkori Magyar Történeti Tanszék főiskolai tanára és Bencsik Péter, a Legújabbkori Egyetemes Történeti Tanszék adjunktusa beszélget „A Vasgróf” című színházi ősbemutató apropóján.


A résztvevők között belépőjegyet sorsolnak ki a Szegedi Nemzeti Színház „A Vasgróf” című előadására.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *