SZTE televízió
tanevnyito_kiemelt

Új tanév, új SzemeSZTEr

A nyári pihenő után új adással jelentkezik az SZTE Média Centrum SZTEtv egyetemi magazinja. A SzemeSZTEr szeptemberi adása öt témát dolgoz fel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ünnepi tanévnyitó szenátusülésről készült összefoglalóval indul az SZTEtv SzemeSZTEr magazinja. Az idei ünnepség különlegességét az adta, hogy ez volt egyben az országos felsőoktatási tanévnyitó is. Így a beszédek üzenetei hangsúlyosabbak lettek…

Megmutatjuk, ki miért jön Szegedre Erasmus hallgatóként. Szeged nemcsak a napfény, hanem az egyetemisták városa is. A színvonalas oktatás, a diákélet és a pezsgés a magyar hallgatókon kívül a külföldi diákokat is vonzza. Ebben a félévben 26 országból 233 fiatal érkezett városunkba, hogy legalább egy szemeszternyi időt itt töltsön.

Albérleti körképünkben arra keressük a választ, milyen áron milyen lakás bérelhető a városban.

Tehetséges hallgató rovatunkban egy bölcsész diákot, Haga Dávidot mutatjuk be, aki igazán a keverőpult mögött érzi otthon magát. A kultúra iránt érdeklődőknek pedig a három helyszínes mega kiállítást ajánljuk az ókori Egyiptomról.

Jó szórakozást kívánnak a műsorvezetők: Juhász Éva és Hegedűs Bianka, a két kommunikáció BA-szakos hallgató és a szerkesztő, Kocsis Anna kommunikáció MA-szakos hallgató.

 

A SzemeSZTEr szeptemberi adása itt megtekinthető:



SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2020. szeptember 28.

IMG_8435-001

Rövid videóban mutatják be a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségét. Az esemény rektori és kancellári köszöntővel kezdődött, gólyaesküvel folytatódott és a hallgatóknak szóló pozitív üzenetes konfettiesővel zárult.

SZTEmagazin

2024. február 09.

A TeWaTi lézeres kutatócsoport laborja az SZTE Fizikai Intézet Optikai és Kvantumelektronikai Tanszékén. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Idén már jelentkezni lehet a Szegedi Tudományegyetem Fizikai Intézetének újonnan induló fizikus-mérnöki alapszakjára. Az új alapszak a magyar felsőoktatási palettán úttörő módon mérnöki szemléletű fizikusokat képez majd, folytatásaként pedig már engedélyezés előtt áll a fotonikai mérnöki mesterszak terve is. A fizikus-mérnöki alapszak céljairól, felépítéséről az SZTE Optikai és Kvantumelektronikai Tanszékén beszélgettünk Dr. Bozóki Zoltán tanszékvezető egyetemi tanárral, Dr. Kovács Attila adjunktussal, a Fizikai Intézet oktatásért felelős intézetvezető-helyettesével és a képzés mérnöki tartalmának tervezésében részt vevő Podolcsákné Dr. Ailer Piroska tudományos főmunkatárssal, gépészmérnökkel, repülőmérnökkel, az SZTE IKIKK Fotonika, Lézerfizika és Feltörekvő Technológiák Kompetenciaközpont szakmai vezetőjével.