Bezár

Hírarchívum

Aáry-Tamás Lajos előadása Szegeden

Aáry-Tamás Lajos előadása Szegeden

2015. április 08.
2 perc

Tovább folytatódik a Szegedi Tudományegyetem „MENTOR(H)ÁLÓ 2.0 PROGRAM” című projekten belül működő Mentor(h)áló Klub előadássorozat. 2015. április 13-án 18 órától Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa tart előadást az IH Rendezvényközpontban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem és konzorciumi partnerei az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül támogatást nyertek a TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0008 számú, „MENTOR(H)ÁLÓ 2.0 PROGRAM” című projekt megvalósítására. A projekt részeként működő Mentor(h)áló Klub január végétől pedagógiai és a pedagógia társterületeihez illeszkedő témákban nagyszabású, esti előadásokat, beszélgetéseket szervez Szegeden az IH Rendezvényközponttal együttműködésben. Az előadássorozat célja, hogy a pedagógiai témákat a közbeszéd tárgyává tegyék, ezért olyan előadókat, szakembereket hívnak a Mentor(h)áló Klub és IH közös színpadára, akik képesek minél szélesebb rétegeket, oktatókat, pedagógusokat, hallgatókat és szülőket közös gondolkodásra invitálni.


2015. január 28-án Zacher Gábor toxikológus főorvos volt a Mentor(h)áló Klub vendége, majd Boldizsár Ildikó mesemondó, mesekutató, meseterapeuta “Mesék a mindennapokban és a gyógyításban” címmel tartott előadást. Vekerdy Tamás, népszerű gyermekpszichológust márciusban látta vendégül a Mentor(h)áló Klub. A pedagógiai témájú esték sorozatának következő vendégeként április 13-án, hétfőn 18 órától Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa tart előadást Szegeden. A „Konfliktusok az iskolában – Mit tehet a pedagógus, a szülő?” című előadás és az azt követő beszélgetés célja, hogy megismertesse a résztvevőkkel a közoktatás jogi aspektusait. Az előadás többek között a jogi természetű konfliktusok a közoktatásban, a kulturált konfliktuskezelő technikák, az iskolai erőszak, internetes zaklatás, közösségi média és az iskola kapcsolata témákat érinti. Az előadás során az érdeklődők „szösszeneteket” hallhatnak az oktatási jogok biztosának hivatalához beérkező ezernyi problémából is. Április 13-án Aáry-Tamás Lajos közérthető nyelven beszél a fenti problémákról pedagógusoknak, szülőkőknek és a jogot kevésbé vagy jól ismerő érdeklődőknek egyaránt.


A rendezvény hivatalos oldala itt elérhető


Csatlakozz az eseményhez a Facebook-on is: itt

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek