Bezár

Hírarchívum

Sikeresen szerepeltek az SZTE-s programozók az Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenyen

Sikeresen szerepeltek az SZTE-s programozók az Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenyen

2015. április 27.
2 perc

A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kara adott otthont 2015. április 8-10. között a 21. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenynek. A megmérettetésen a Szegedi Tudományegyetem 4 csapata indult, melyek az előkelő második, hetedik, nyolcadik és huszonegyedik helyezést érték el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2015. február 20-ig nevezhettek a versenyre a műszaki felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói, intézményenként legfeljebb két csapattal, csapatonként maximum három fővel. A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara valamint Természettudományi és Informatikai Kara összesen 11 hallgatóval, fakultásonként két-két csapattal képviselte magát a programozók országos versenyén. A három részből álló megmérettetésen 23 csapat indult. A versenyre – mások mellett – a Pécsi Tudományegyetemről, az Óbudai Egyetemről, a Debreceni Egyetemről, a Miskolci Egyetemről, a Széchenyi István Egyetemről, a Kecskeméti Főiskoláról, a Szabadkai Műszaki Főiskoláról és a Würzburg-Schweinfurt Egyetemről is érkeztek csapatok. Az összecsapás első fordulójában az irányítástechnika tárgyköréből összeállított elméleti feladatsort kellett kitölteni, majd két PLC programozási feladat, egyenként 4 órás várt a hallgatókra. Végül a feladatok megoldásának bemutatására került sor szimulációs modellen.


Az összecsapásban az előkelő második helyezést érte el az SZTE TTIK Műszaki Informatika Tanszék „Tridiómák” csapata; Bodó István, Görbedi Ákos és Schaffer László. A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar „Gépfarkasok” csapata – Menczinger Péter, Módra László, Farkas Tamás – a hetedik helyen végzett. A Szegedi Tudományegyetem TTIK Műszaki Informatika Tanszék színeiben indult Markella Máté, Medvegy Viktor és Várkonyi Zoltán. A Jottomega” csapat a nyolcadik helyen végzett. A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar „WolfraMKarbid” csapata pedig a huszonegyedik helyen. Csapattagok: Lehotai Balázs és Kéri Tamás.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek