Tavaszi konferenciák a pedagógiai mérés-értékelés jegyében

A Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézete idén immár 13. alkalommal rendezi meg a Pedagógiai Értékelési Konferenciát (PÉK). A 2015. április 23-25. közötti tanácskozáshoz kötődik a 2 napos nemzetközi workshop, a SWEE 2015. április 27-28. között.

Az SZTE Neveléstudományi szakmai találkozóján (PÉK) – 2015. április 23-25. között az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban – elsősorban a pedagógiai értékeléshez kapcsolódó empirikus kutatások, az innovatív értékelési módszerek, a pedagógiai értékelést a közoktatásban vagy a felsőoktatásban alkalmazó vizsgálatok, a pedagógiai kísérletek, az innovatív oktatási módszerek, illetve azok eredményei, továbbá az e területekhez kapcsolódó elméleti előadások hangzanak el.

 

pek sweeAz idei PÉK is követi azt a hagyományt, hogy a hazai és nemzetközi tudományos élet elismert képviselői tartanak plenáris előadást. Csépe Valéria akadémikus asszony (2015. április 25-én, szombaton 10 óra 45 perctől) a kisiskoláskori olvasásfejlődés mérésének kihívásairól, problémáiról tart előadást. A természettudományos nevelés egyik aktuális módszertani kérdéséről, a tanulók kutatási készségeinek értékeléséről Odilla Finlaysont, a Dublini Egyetem kutatóját hallgathatják meg a résztvevők. Markku Hannula, a Helsinki Egyetem oktatója a szemmozgás-vizsgálatok legújabb generációs lehetőségeinek felhasználásról beszél az osztálytermi matematikatanulás kapcsán.


A konferencia hivatalos honlapja

 

A konferenciát egy, már szintén hagyománynak mondható, kétnapos nemzetközi workshop, a Szeged Workshop on Educational Evaluation - SWEE követi. Az április 27. és 28. között az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság épületében hetedik alkalommal megrendezendő program idei fő témái a mérés-alapú fejlesztőprogramok, a kognitív készségek fejlesztési lehetőségei, illetve a technológia-alapú mérés-értékelés legújabb eredményei lesznek.


A workshop hivatalos honlapja

 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a PÉK-re és a SWEE-re a szervezők!

A PÉK programja itt elérhető.

 

pek2015_szorolap_kicsi


A konferencia a TÁMOP 3.1.9-11/1-2012-0001 Diagnosztikus mérések fejlesztése című kiemelt projekt keretében az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

SZTEinfo