Bezár

Hírarchívum

Vinkó Leó színes világa a Somogyi-könyvtárban

Vinkó Leó színes világa a Somogyi-könyvtárban

2015. április 29.
2 perc

A szegedi Not The Bees nevű zenekar performanszával nyílik meg Vinkó Leó festőművész Felületek, színek, karakterek című kiállítása 2015. április 30-án (csütörtökön) 17 órakor a Somogyi-könyvtárban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tárlaton a 28 éves tehetség tavalyi és idei munkáiból mutat be néhányat, olyanokat, amelyeket eddig nem láthatott a nagyközönség. Művei – ahogy ő fogalmaz –: a különböző festői felületekkel való kísérletezések.

 

Alkotásait számos kiállításon (Somogyi-könyvtár, SZTE TIK, REÖK Palota, SZAB Székház, vásárhelyi Őszi Tárlat stb.) láthatták már az érdeklődők, melyek közül többet az SZTE Sófi-alapítvány szervezett számára. Az alapítvány 14 éves története során Vinkó Leó az egyetlen a Szegedi Tudományegyetem hallgatói közül, akinek képzőművészként sikerült elnyernie a Sófi-különdíjat. A tehetséges művészpalánta komoly nemzetközi karrier előtt áll, hiszen képei nagy sikert arattak londoni és milánói kiállításokon is. Vinkó Leó festményei díszítik Szegeden egy Széchenyi téri szórakozóhely, a Popper Mór Mulatója falait.


Vinko_Leo
Vinkó Leó színes világa a Somogyi-könyvtárban

 

– Az általános iskolai rajztanárom fedezte fel a művészetek, a festészet iránti komoly érdeklődésemet, tehetségemet. Úgy érzem, a képzőművészeti ágak közül a festészet áll hozzám a legközelebb. A képeim saját világomat tükrözik, ösztönből festek, célom, hogy egy senki máséval össze nem téveszthető, egyéni stílust alakítsak ki – mondja Vinkó Leó.

 

Az Egyetemi Tavasz részeként megrendezett kiállítás az SZTE Sófi Alapítvány, a Somogyi-könyvtár és a Szegedi Tehetségpont együttműködésében jön létre. A tárlat 2015. május 6-ig tekinthető meg a Somogyi-könyvtárban.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek