Bezár

Hírarchívum

evnyito_kiemelt_nagy

Meghívó: SZTE tanévnyitó ünnepség 2015. augusztus 30-án

Meghívó: SZTE tanévnyitó ünnepség 2015. augusztus 30-án

2015. augusztus 07.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa a 2015–2016-os tanévet megnyitó ünnepi ülését 2015. augusztus 30-án tartja az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa tanévnyitó ünnepi ülést tart 2015. augusztus 30-án (vasárnap). Hagyomány a szegedi egyetemen, hogy e jeles napon a dísztalárba öltözött professzorok, egyetemi vezetők zászlós menete a felsőoktatási intézmény központi épületétől (Dugonics tér 13.) – idén augusztus 30-án (vasárnap) várhatóan 9 óra 10 perckor – elindul, majd az Aradi vértanúk terén át az Ady térre, a tanévnyitó ünnepség helyszínére vonul. A Tisza-parti universitas tanévnyitó rendezvénye az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.) Kongresszusi termében 2015. augusztus 30-án 10 órakor kezdődik.


Az SZTE TIK több mint 700 személyt befogadó kongresszusi termében az SZTE Szenátusának tagjai, az egyetemi és főiskolai tanárok, akadémikusok mellett az oktatók, a felsőbb évfolyamokra járó hallgatók, az elsőéves gólyák, illetve a szülők, és más érdeklődők is megjelennek.


Az SZTE elsőéves hallgatói képviseletében az ünnepségre előzetesen regisztrált és az egyetemi tanévnyitó ünnepségén megjelent gólyák esküt tesznek. Az elsőéveseket az SZTE rektora fogadja az egyetemi polgárok közösségébe.

 

A Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségén köszöntőt mond Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora. Az ünnepség résztvevőihez, az egyetemi polgárokhoz az SZTE díszvendégeként szól Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára, valamint Botka László, Szeged polgármestere. A gólyákat köszönti az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat képviselője is.

 

Az SZTE tanévnyitó ünnepélyén készült videofelvétel és rövidfilm megtekinthető lesz az SZTE Hivatalos YouTube-csatornáján, illetve az SZTE honlap Videogalériájában is.

 

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusának tanévnyitó ünnepi ülésére szóló Meghívó itt olvasható:


 Meghivo_kesz_5

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek