Bezár

Hírarchívum

hallgatoi_dijkioszto_kiemelt

Hallgatói díjeső a Szegedi Tudományegyetemen

Hallgatói díjeső a Szegedi Tudományegyetemen

2015. december 04.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem legtehetségesebb hallgatóit díjazták 2015. december 3-án, a Rektori Hivatal Dísztermében. Az SZTE Hallgatói Díjkiosztó Gáláján átadták az Egyetemi Zenei Verseny, az Egyetemi Vers- és Prózamondó Verseny, a Novellapályázat, a Jó tanuló, Jó sportoló Verseny, valamint a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány elismeréseit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tehetséges fiatalokkal telt meg az SZTE Rektori Hivatalának díszterme december 3-án. Az SZTE Kulturális Iroda szervezésében immár 24. alkalommal díjazták a Szegedi Tudományegyetem azon hallgatóit, akik tanulmányaik mellett a művészetek és a sport területén is kiemelkedően teljesítenek. A hagyományos Hallgatói Díjkiosztó Gálán több mint 20 egyetemista részesült elismerésben. A résztvevőket Szabó Gábor, az SZTE rektora köszöntötte. Beszédében kiemelte: az egyetemi tanulmányok alatt nem elég csak a diplomát megszerezni, hanem értelmiségekké nevelkedve kell távozni. A díjátadót zenés és verses műsorszámok színesítették, amelyek által meggyőződhetett a közönség: valóban jó helyre kerültek a díjak.


hallgatoi_dijkioszto1
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetők.

 

Az Egyetemi Vers- és Prózamondó Verseny díjairól Szabó Gabi, a Szegedi Nemzeti Színház színművésznője, Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze/rendezője, Beslin Anita, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője és Tajti Gabriella, az SZTE Kulturális Iroda vezetője döntött. A zsűri az Egyetemi Vers- és Prózamondó Verseny első díját Jerkus Koppánynak (BTK), a második díjat Skrionya Rékának (ZMK), a harmadik helyezést D. Nagy Bencének (BTK) ítélte oda.


Az Egyetemi Zenei Verseny komolyzene kategóriájában első díjazott Schindler Regina (FOK), második Bindics Blanka (ÁOK), harmadik Borbás Johanna (ÁOK). Népzene kategóriában első helyen végzett a Csonka Balázs és barátai zenekar: Csonka Balázs (JGYPK), Csuvik Oszkár (GYTK), Apró Kristóf (ÁOK), Szabó András (JGYPK), Jovánovity Péter (ÁJTK). Második helyezett Magdali Anna (JGYPK), harmadik Orbán Fanni (JGYPK) és Szerda Ákos (TTIK). A könnyűzene kategória első helyezettje Kelcz Dávid (BTK), második Szondi Tamás (BTK-TKK), harmadik Szlákó Cynthia (TTIK). A zsűri tagjai: Katona Judit, a Király-Kőnig Péter Zeneiskola igazgatója, Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, Németh Miklós, a Fool Moon együttes tagja, Klebniczki György zongoraművész és Varga Kornél gitáros, zeneszerző, népzenész.


hallgatoi_dijkioszto2
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetők.


Az Egyetemi Novellapályázat zsűrije – Annus Gábor, a Tiszatáj szerkesztője és Egyed Erika, az SZTE kulturális szervezője – Balogh Gyulának (BTK) első díjat, Szabó Zenkőnek (BTK) második díjat ítélt oda. A díjazottak rektori oklevelet és pénzjutalmat kaptak.


A „Jó tanuló-jó sportoló” pályázat első helyezettje Köteles Mária (ETSZK), a férfiak között Tóth Géza (ÁJTK). Második helyen végzett Török Réka (GTK), valamint Stumpf Csaba (ÁOK). Bálint Sára (TTIK) és Seres Imre (TTIK) a harmadik helyezettnek járó díjat vehette át.


Az SZTE Sófi Alapítvány különdíjasa Hursán Dorottya (TTIK), Pintér Tünde (ZMK), Radics Bence (ÁOK). Kelcz Dávid (BTK) és Szombati Julianna (ZMK) az SZTE Sófi Alapítvány kuratóriumi díjasai. Szabó Renáta (TTIK) az SZTE Sófi Alapítvány Biológia Doktori Iskola kategória II. díjasa.

 

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek