Bezár

Hírarchívum

12_duhos_ember_kiemelt

Budapesten is bemutatkozik a 12 dühös ember

Budapesten is bemutatkozik a 12 dühös ember

2015. február 20.
3 perc

A szegedi közönségsiker után a fővárosban is színpadra lép a művészekkel, ügyészekkel és egyetemi polgárokkal bemutatott 12 dühös ember. A nagyérdemű 2015. április 26-án két alkalommal tekintheti meg a budapesti Játékszínben Reginald Rose drámáját, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Tudományegyetem közös produkcióját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szegeden kívül is siker az SZTE 2014-es Őszi Kulturális Fesztiválján a Kisszínházban bemutatott 12 dühös ember.

 

Országos hírnév


Nagy örömmel fogadtuk a meghívást. A páratlan közönségsiker és sajtóvisszhang hatására a budapesti Játékszín két alkalommal 2015. április 26-án 15 órától és 19 órától tűzte műsorára a produkciót” - mondta el Tajti Gabriella produkciós vezető. Az SZTE Kulturális Iroda vezetője hozzátette: az ország számos részére eljutott a darab híre, nagy az érdeklődés a produkció iránt. „Számos felkérést kapunk, de az alkalmi társulat tagjai dolgoznak, elfoglaltak így nehéz összeegyeztetni a próbákat és a Szegeden kívüli szerepléseket” - fogalmazott.

 


Sikerprodukció, együttműködésben


„Tizenkét ember. Köztük egy ismert, hivatásos színésznő. Ő civil a tárgyalóteremben. Tizenketten egy tárgyalás után, összezárva. Van köztük bíró, ügyész, ügyvéd, joghallgató. Ők értik a bíróság nyelvét, de civilek a színpadon. Adott még egy hírigazgató, egy egyetemi docens, egy helytörténész, az egyetemi színház vezetője és egy biztosítási tanácsadó. Ők azok a kiválasztottak, akik Önök előtt érvelnek, vitáznak, döntenek egy fiatal fiú sorsáról: bűnös vagy sem?!”- olvasható a dráma ajánlójában.

A Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Nemzeti Színház kooprodukciójában színpadra állított darabot 2014. október 15-én, az SZTE Őszi Kulturális Fesztivál kiemelt rendezvényeként mutatták be a szegedi Kisszínházban. A Barnák László rendezte darabot eddig 8 alkalommal tűzték műsorra a Tisza-parti városban a Szegedi Tudományegyetem polgárainak a közreműködésével. A teltházas előadások hatalmas közönségsikert hoztak.


 

Művész, jogász és egyetemi polgár a színpadon


Az SZTE Kulturális Iroda produkciójának egyedisége a különleges szereposztás. Az esküdtek szerepében Fekete Gizi hivatásos színész mellett bírót, ügyvédet, joghallgatót is láthat a közönség. Reginald Rose legendás 12 dühös ember című darabjának szereplő gárdája olyan személyekből áll, akik nap, mint nap kapcsolatban állnak az igazságszolgáltatással, ott dolgoznak, vagy tanulnak. A drámában mások mellett színpadra lép dr. Forrai Miklós ügyész, dr. Nagy Erzsébet bíró, dr. Magyarossy József ügyvéd, Varga Norbert a Szegedi Egyetemi Színház művészeti vezetője, Kiss Máté, a Rádió 88 hírigazgatója, dr. Kosztolányi József a Szegedi Tudományegyetem docense és Spitzer Jenő, az SZTE jogász szakos hallgatója.

 


Előadások Budapesten, Szegeden, Deszken


A 12 dühös ember című darabor 2015. április 26-án két alkalommal is játsszák a budapesti Játékszínben, de a jegyek már szinte teljesen elfogytak.

A nagy sikernek és érdeklődésnek köszönhetően, a tervek szerint, az évad végén újra színpadra állhat a 12 dühös ember a szegedi Kisszínházban.

A produkciót 2015. március 7-én a Szegedi Nemzeti Színházban a Szegedért Alapítvány gálaestjén, valamint 2015. április 20-án a deszki Faluházban ismét láthatja a nagyérdemű közönség.

 

SZTEinfo


Korábban írtuk a 12 dühös ember produkcióról:

12 dühös ember a Somogyi-könyvtárban

Amikor esküdtekké válunk – színpadon a 12 dühös ember
Új kihívások elé áll a Szegedi Egyetemi Színház
12 dühös ember: egyetemisták, bírók, jogászok, színészek egy színpadon
Egyetemistáké lett a Szegedi Nemzeti Színház – nem csupán a nyílt napon


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek