Bezár

Hírarchívum

Felvételi 1x1: Mi az ETR, Coospace, Modulo?

Felvételi 1x1: Mi az ETR, Coospace, Modulo?

2015. február 05.
2 perc

Egyetemistaként hogyan kérsz iskolalátogatási igazolást? Hogyan nézed meg az átlagodat? Honnan tudod meg, hogy kapsz-e ösztöndíjat, és ha igen mennyit és mikor? Hol találod meg a kurzus tananyagát? A válasz: az SZTE elektronikus rendszerei.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Online szolgáltatásokkal segíti hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem. Az alábbi infók segítenek eligazodni az SZTE honlap E-universitas oldalán: http://www.u-szeged.hu/#onlinek

ETR

Az ETR rendszere meghatározó szerepet játszik minden hallgató életében. Hiszen az adatellenőrzésen túl itt történik a kurzus és vizsgafelvétel, a jegyek rögzítése és még sok más. A „Személyes adatok” alatt értelemszerűen a hallgatók az adminisztrációhoz és a kapcsolatfelvételhez szükséges adataikat rögzíthetik és ellenőrizhetik le. A „Pénzügyekben” találhatóak a ki és befizetések (tandíj, ösztöndíj), számlák, nyilatkozatok valamint a diákhitel. A „Képzések” menü rejti magában mindazokat az adatokat, amelyek a hallgató képzésére vonatkoznak, kezdve a beiratkozástól jkezdve a szakosodáson át a diploma adatokig. A „Tanulmányok” alatt lehet a megadott időpontban kurzust felvenni, majd a vizsgaidőszakban a vizsgákra jelentkezni és azok eredményét megnézni. Emellett az órarend és a kurzusismertetők is tekinthetőek meg. Az ETR mindemellett fontos üzenő felület is, ahol az oktatók üzenhetnek a hallgatóiknak.

  CooSpace

A CooSpace elsősorban arra szolgál, hogy az oktató által feltöltött dokumentumokat (’handout’-ok, táblázatok, képek…) a hallgató letölthesse magának. A felhasználó név az EHA kód, a jelszó pedig az ETR-es jelszóval egyezik meg. A Coospace-en belül a hallgatók a felvett kurzusaikhoz tartozó „Színterekre” léphetnek be, ahova a résztvevők dokumentumokat tölthetnek fel, és hasznos tanácsokkal láthatják el egymást a fórmon.

 

  Modulo

A Modulo-ba történő belépés hasonlóképpen történik, mint a CooSpace-nél. Ezen a felületen a hallgatók kérvényeket adhatnak be. Itt nyújtható be a kérelem többek között átigazolásra, iskolalátogatási engedélyre, ösztöndíjra, záróvizsgára. Itt található az összes kar TO-jának, azaz tanulmányi osztályának a felülete is, ahol elektronikus formában lehet kitölteni kérvényeket, elkerülve így a sorban állást az Iroda előtt.

 

*

 A Szegedi Tudományegyetem 2015. február 7-én nyílt napra és szülői értekezletre várja a felvételizést tervezőket és szüleiket a Rektori Hivatal épületébe (Szeged, Dugonics tér 13.), ahol friss információkkal segítik a diákokat a továbbtanulásról szóló döntés meghozatalában.

Az SZTE felvételizőknek szóló honlapja: itt.

SZTEinfo

Korábban írtuk Felvételi 1X1-sorozatunkban:

Felvételi 1X1: keresztféléves képzés

Felvételi 1X1: kapacitásszám

Felvételi 1x1: munkarendek


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek