Bezár

Hírarchívum

Hallgatói pályázatokkal nyitja az új félévet a Kulturális Iroda

Hallgatói pályázatokkal nyitja az új félévet a Kulturális Iroda

2015. február 05.
3 perc

A Kulturális Iroda a tavaszi félévben is számtalan érdekes pályázattal várja a kreatív hallgatókat, melyek közt fotó, dráma és verspályázat egyaránt megtalálható.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ember és természet – Egyetemi fotópályázat

Ha van érzéked a fotózáshoz, kreatív vagy, és van ötleted miként lehetne emlékezetes módon megörökíteni az ember és az őt körülvevő környezet viszonyát, akkor ez a te pályázatod.

A pályázatra olyan fekete-fehér vagy színes fotókat várnak, amelyek az embernek a természethez való viszonyát ábrázolják. Szerzőnként maximum 5 darab egyedi kép, illetve egy-egy fotósorozat (egy sorozat maximum 5 darab fotót tartalmazhat) adható be. A pályázatra kiállításra kész, paszpartuzott (a paszpartu mérete 50x70 cm, vagy 30x40 cm) papírképet várnak. A fotók mérete a paszpartun belül tetszőleges.

A pályázatra beküldött mindegyik kép hátulján fel kell tüntetni:

  • a kép címét
  • a szerző adatait (név, kar, szak, évfolyam, értesítési cím, telefonszám, e-mail)

 

Egyéb pályázaton eddig még nem szerepelt képeket kell beküldeni. A beküldött képanyagot a kiíró által felkért szakmai zsűri értékeli.

A beérkezett pályaművekből kerül megrendezésre a 12. Egyetemi Tavasz ideje alatt az SZTE Rektori Hivatal Átriumában.

Díjak:

I. díj: 20.000 Ft

II. díj: 15.000 Ft

III. díj: 10.000 Ft

A leadás határideje, helyszíne: 2015. március 16.

SZTE Kulturális Iroda (Dugonics tér 13.) Tel.: 544-045, 4045

 

 

Egyetemi vers- és prózamondó verseny

 

Az irodalom szerelmese vagy, legyen szó versről vagy prózáról? Ha szeretnéd megmutatni a világnak a tehetséged, jelentkezz a Kulturális Iroda irodalmi pályázatára.

A versenyzőknek 2 szabadon választott verssel lehet nevezniük az SZTE Kulturális Irodában kapható nevezési lapokon. Az egyik verset a 110 éve született József Attila vagy a 130 éve született Kosztolányi Dezső versei közül kell választani. Egy-egy vers műsorideje nem haladhatja meg a 10 percet. A versenyzőknek szakértőkből álló zsűri ítéli oda a díjakat.

Díjak:

I. díj: 20.000 Ft

II. díj: 15.000 Ft

III. díj: 10.000 Ft

A nevezés határideje, helyszíne: 2015. április 1.

SZTE Kulturális Iroda (Dugonics tér 13.) Tel.: 544-045, 4045

 

 

Szerelmesvers pályázat

 

A szerelem témája kimeríthetetlen, és mindenki másképp éli meg. Te miképp öntenéd versbe?

Bárminemű egyéb műfaji, verstani, ritmikai megkötés nélkül olyan verseket várnak, amelyek a szerelem (vágyódás, beteljesülés, reménytelenség, boldogság, öröm és bánat, stb.) tematikáját járják körül. Egy pályázó egy verssel jelentkezhet, melynek terjedelme maximum 2 oldal (12-es betűméret, 1-es sorköz). A 2 oldalnál hosszabb verseket a bírálók automatikusan kizárják a versengésből. A pályázat jeligés, a szerző adatait (név, kar, szak, évfolyam, értesítési cím, e-mail, telefon) külön lezárt borítékban kell a pályaműhöz mellékelni. A zsűri döntése alapján a legjobb versek megjelennek a tiszatajonline oldalán.

A versekből a Szegedi Egyetemi Színház tagjai a II. Levendula Napokon (június 27-28., Füvészkert) zenés műsort adnak elő.

Díjak:

I. díj: 20.000 Ft

II. díj: 15.000 Ft

III. díj: 10.000 Ft

A leadás határideje, helyszíne: 2015. április 1.

SZTE Kulturális Iroda (Dugonics tér 13.) Tel.: 544-045, 4045

 

 

Egyetemi drámapályázat

 

A színházi drámák világában járatos kreatív írók jelentkezését várja a Kulturális Iroda.

Bármilyen témájú és terjedelmű művel lehet pályázni. Egy szerző csak egy munkát nyújthat be. A pályaműveket két nyomtatott példányban kérjük beküldeni. A pályázatra olyan magyar nyelvű színdarabot várunk, amely még nem jelent meg nyomtatásban, nem mutatták be színpadon, nem szerepelt korábbi drámapályázatokon. A pályázat jeligés, a szerző adatait (név, kar, szak, évfolyam, értesítési cím, e-mail, telefon) külön lezárt borítékban kell a pályaműhöz mellékelni. A beérkezett pályaműveket a Szegedi Nemzeti Színház munkatársai, színházi szakemberekből álló bizottság bírálja el.

Díjak:

I. díj: 50.000 Ft

II. díj: 30.000 Ft

III. díj 20.000 Ft

 

Az arra érdemesnek talált darabot a Szegedi Nemzeti Színház felolvasó színházi keretek között bemutatja, így előnyt élvezhet a kifejezetten a szegedi társulatra elképzelt szereposztás.

A drámapályázat eredményét a 20. Őszi Kulturális Fesztivál megnyitóján hirdetjük ki.

A leadás határideje, helyszíne: 2015. szeptember 7.

SZTE Kulturális Iroda (Dugonics tér 13.) Tel.: 544-045, 4045

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek