Bezár

SZTEhírek

Miért az SZTE? Nyüzsgő kollégium vagy inkább albérlet?

Miért az SZTE? Nyüzsgő kollégium vagy inkább albérlet?

2015. február 05.
3 perc

Tanulj Te is a Szegedi Tudományegyetemen, hazánk egyik legrangosabb felsőoktatási intézményében! De miért éppen az SZTE? Az okok közül egy: a jól felszerelt és megfizethető szálláslehetőségek. További érvek: az SZTE 2015. február 7-i nyílt napján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kollégiumi bizottság tagjaként magam is részt veszek a programok szervezésében. Kiemelném az évszakhoz, ünnepekhez kapcsolódó eseményeket, mint például a farsangot, Mikulást, halloweent. Továbbá lehetőségem van bizonyos sporttevékenységekre is a kollégium keretén belül, ilyen a pingpong vagy a póker. Rendezünk házi versenyeket, valamint hagyományos megtartjuk a Teleki-napi vetélkedőt. Ezeken igen nagy számban vesznek részt kollégisták, ezáltal igazán jó közösség tud kialakulni. Ugyanebben segítenek minden tanév elején az elsősök számára szervezett ismerkedős programok”- nyilatkozta Jagos Erika a Teleki Blanka Kollégium lakója a Szegedi Egyetem Magazinnak.

bekoltozes_1
Fotó: Herner Donát

Az SZTE-re felvételt nyert hallgatókat számos lehetőség és program várja a második otthonként szolgáló karközi és kari kollégiumokban, de a szegedi albérletkínálat is igen széles körű. Aki az SZTE-re jelentkezik, számos színvonalas, ugyanakkor megfizethető szálláslehetőség közül választhat. Az egyetem öt karközi kollégiumában a különböző karok különböző szakos hallgatói köthetnek egymással ismeretséget, barátságot. Több mint 800 férőhelyes az egyetem legnagyobb kollégiuma, a Károlyi Mihály Kollégium. A belvárostól távolobb felújított épületben színvonalasan felszerelt apartmanok várják a lakókat az Öthalmi Diáklakásokban. Újszeged parkos környezetében várja lakóit a tízemeletes Herman Ottó Kollégium és a Móra Ferenc Kollégium. A belvárosban fekvő Eötvös Loránd Kollégium nem csupán szálláshelyet, hanem szellemi közösséget is jelent. A Szegedi Tudományegyetem karai közül hatnak saját kollégiuma van: az Általános Orvostudományi Kar Apáthy István Kollégiuma és az id. Jancsó Miklós Kollégiuma a belvárosban található. A klinikákhoz közel a Semmelweis utcában várja lakóit a Gyógyszerésztudományi Kar Semmelweis Ignác Kollégiuma. Szintén a belvárosban található a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Teleki Blanka Kollégiuma közel a kar főépületéhez és a József Attila Tanulmányi és Információs Központhoz. Újszeged kertvárosi részében található az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar nyolcemeletes Madzsar József Kollégiuma, a belvárosban a háromszintes Béke Utcai Kollégium szobái várják az egyetemistákat. Háromágyas szobákkal várja vendégeit a Mérnöki Kar Kollégiuma, mely a Kollégiumi úton található. Hódmezővásárhelyen, a Mezőgazdasági Kar Kollégiumában két- és háromágyas szobák állnak a hallgatók rendelkezésére. Az SZTE kollégiumaiba való jelentkezés elektronikus úton, az úgynevezett MODULO rendszerben történik. A kollégiumi díj mind a karközi, mind a kari kollégiumokban tízezer forint körüli összegre rúg, így árkategóriában ez mondható a legolcsóbb szálláshelynek.  

Aki inkább albérletet választana, annak érdemes a Déli Apró hirdetőújságból vagy az online egyetemi albérletkeresőn (http://www.un1v.hu/alberlet) tájékozódni, illetve az egyetemi albérlet-közvetítő facebookos oldalát (https://www.facebook.com/szte.alberlet) felkeresni. Kiadó szobákat már tizenötezer forint plusz rezsi áron találhatunk, míg a másfél, kétszobás albérletek negyvenötezer forintba kerülnek.

*

A felvételi eljárás menetéről és a Szegedi Tudományegyetem képzéseinek követelményeiről mindent megtudhatnak az érdeklődők a 2015. február 7-i összegyetemi nyílt napon. Az SZTE Rektori Hivatal épületében (Szeged, Dugonics tér 13.) az egyetem képzéseit is bemutatják a szakok és karok legjobb ismerői, az universitas vezetői pedig ismét tartanak „szülői értekezletet”, ahol friss információkkal segítik a diákokat és a felnőtteket a továbbtanulásról szóló döntés meghozatalában.

Az SZTE felvételizőknek szóló honlapja, melyen további információ olvasható a Tisza-parti univesitas immár hagyományos februári nyílt napjáról, itt található: SZTE Felvételi


SZTEinfo

Korábban írtuk:

Miért az SZTE? Kultúra és szórakozás

Miért az SZTE? Megannyi sportolási lehetőség

Miért az SZTE? Kiváló nyelvtanulási lehetőségek

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek