SZTE Info

_DSC1223

Nyílt nap és szülői értekezlet február 7-én az SZTE-n

Friss felvételi tudnivalókkal és tippekkel, szakkínálatának és szolgáltatásainak bemutatójával várja a középiskolásokat a Szegedi Tudományegyetem a nyílt napján, 2015. február 7-én 9 órától az SZTE Rektori Hivatal épületében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Meglepetés programra és a felvételi jelentkezési lap kitöltéséhez nyújtott segédletre is számíthatnak a továbbtanulást tervező fiatalok az SZTE hagyományos, „szülői értekezlettel” egybekötött összegyetemi nyílt napján.


Iránytű a továbbtanuláshoz


Nyitott kapukkal várja a Szegedi Tudományegyetem 2015. február 7-én, szombaton 9 és 14 óra között az SZTE Rektori Hivatal (Szeged, Dugonics tér 13.) épületébe betérőket. Az összegyetemi nyílt napon a Tisza-parti universitas teljes szakkínálatát bemutatja az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja.

Iránytűt ad az egyetemen vezetése: a hagyományokhoz híven „szülői értekezletnek” nevezett előadáson hangzanak el tanácsok, tippek a továbbtanulási irányt meghjatározó döntéshez.


Miért az SZTE?


Érdemes ellátogatni az SZTE nyílt napjára, hiszen a program lehetőséget biztosít az általános tájékozódásra, az egyetem képzési kínálatának megismerésére, ugyanakkor a résztvevők informálódhatnak – többek között – a hallgatók költségtérítését segítő ösztöndíjakról, valamint az SZTE hazai és nemzetközi ösztöndíjairól. A nyílt napon résztvevő középiskolásnak a jelentkezési lap kitöltésében is segítenek.


Karsai Krisztina, Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettes és Bódog Orsolya, Felvi Ügyfélszolgálat, Educatio NKft. munkatársa a 2. emeleti díszteremben 11 és 13 óra között „szülői értekezleten” aktuális információkkal és tanácsokkal segítik a középiskolás diákokat és szüleiket a továbbtanulásról szóló döntés meghozatalában.

Miért az SZTE? E kérdésre is választ ad a „szülői értekezleten” az oktatási rektorhelyettese, aki személyes tapasztalatait, véleményét is megosztja hallgatóságával.

Szó esik – többek között – az SZTE-n induló felsőoktatási szakképzésekről, alap-, mester- és osztatlan képzésekről, a felvételi ponthatárokról, a többletpontok lehetőségeiről, valamint az osztatlan tanárképzésről.


Kedvenc tantárgyad mely szakokhoz illik?


9 órától egészen 14 óráig az SZTE karai és szervezeti egységei standjainál a továbbtanulás előtt állók mindent megtudhatnak arról is, hogy kedvenc tárgyaik alapján mely egyetemi szakok kínálják számukra a legélvezetesebb utat a diplomaszerzéshez.

De szó esik a felvételi eljárás menetéről, az egyes képzések követelményeiről, az elhelyezkedési lehetőségekről, illetve minden, a továbbtanulással kapcsolatos kérdésükre választ kapnak.


Hogyan kell kitölteni a jelentkezési lapot?


10 órától a résztvevők segítséggel tölthetik ki a felvételi jelentkezési lapokat a földszinti 5-ös terem számítógépein.

Az SZTE képzési kínálata mellett a középiskolások megismerkedhetnek a szegedi egyetem hallgatóknak nyújtott szolgáltatásaival is. Így például a nyelvtanulási-, sportolási-, esélyegyenlőségi-, szabadidős- és karrier lehetőségekkel.

A „szülői értekezlettel” egybekötött nyílt napon az egyetem 12 kara és Tanárképző Központja mellett standdal várja a középiskolásokat az SZTE Sportközpont, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet, az SZTE Klebelsberg Könyvtár, az SZTE EHÖK, az SZTE Karrier Iroda, az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ, az SZTE Kulturális Iroda és a Diákhitel Zrt.


A nyílt napra regisztráció és további információ: SZTE nyílt nap


További információk a felvételizők tájékoztatására:

Miért az SZTE? Nyüzsgő kollégium vagy inkább albérlet?

Miért az SZTE? Kultúra és szórakozás

Miért az SZTE? Megannyi sportolási lehetőség

Miért az SZTE? Kiváló nyelvtanulási lehetőségek

Miért az SZTE? Kiváló nyelvtanulási lehetőségek

Felvételi 1X1: keresztféléves képzés

Felvételi 1X1: kapacitásszám

Felvételi 1x1: munkarendek
Felvételi 1x1: Mi az ETR, Coospace, Modulo?
Felvételi 1x1: Mi az HÖK, EHÖK, TO, HSZI?
Felvételi 1x1: pontok és határok
Felvételi 1x1: képzési orientációs teszt

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.