SZTE Info

_DSC1223

Nyílt nap és szülői értekezlet február 7-én az SZTE-n

Friss felvételi tudnivalókkal és tippekkel, szakkínálatának és szolgáltatásainak bemutatójával várja a középiskolásokat a Szegedi Tudományegyetem a nyílt napján, 2015. február 7-én 9 órától az SZTE Rektori Hivatal épületében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Meglepetés programra és a felvételi jelentkezési lap kitöltéséhez nyújtott segédletre is számíthatnak a továbbtanulást tervező fiatalok az SZTE hagyományos, „szülői értekezlettel” egybekötött összegyetemi nyílt napján.


Iránytű a továbbtanuláshoz


Nyitott kapukkal várja a Szegedi Tudományegyetem 2015. február 7-én, szombaton 9 és 14 óra között az SZTE Rektori Hivatal (Szeged, Dugonics tér 13.) épületébe betérőket. Az összegyetemi nyílt napon a Tisza-parti universitas teljes szakkínálatát bemutatja az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja.

Iránytűt ad az egyetemen vezetése: a hagyományokhoz híven „szülői értekezletnek” nevezett előadáson hangzanak el tanácsok, tippek a továbbtanulási irányt meghjatározó döntéshez.


Miért az SZTE?


Érdemes ellátogatni az SZTE nyílt napjára, hiszen a program lehetőséget biztosít az általános tájékozódásra, az egyetem képzési kínálatának megismerésére, ugyanakkor a résztvevők informálódhatnak – többek között – a hallgatók költségtérítését segítő ösztöndíjakról, valamint az SZTE hazai és nemzetközi ösztöndíjairól. A nyílt napon résztvevő középiskolásnak a jelentkezési lap kitöltésében is segítenek.


Karsai Krisztina, Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettes és Bódog Orsolya, Felvi Ügyfélszolgálat, Educatio NKft. munkatársa a 2. emeleti díszteremben 11 és 13 óra között „szülői értekezleten” aktuális információkkal és tanácsokkal segítik a középiskolás diákokat és szüleiket a továbbtanulásról szóló döntés meghozatalában.

Miért az SZTE? E kérdésre is választ ad a „szülői értekezleten” az oktatási rektorhelyettese, aki személyes tapasztalatait, véleményét is megosztja hallgatóságával.

Szó esik – többek között – az SZTE-n induló felsőoktatási szakképzésekről, alap-, mester- és osztatlan képzésekről, a felvételi ponthatárokról, a többletpontok lehetőségeiről, valamint az osztatlan tanárképzésről.


Kedvenc tantárgyad mely szakokhoz illik?


9 órától egészen 14 óráig az SZTE karai és szervezeti egységei standjainál a továbbtanulás előtt állók mindent megtudhatnak arról is, hogy kedvenc tárgyaik alapján mely egyetemi szakok kínálják számukra a legélvezetesebb utat a diplomaszerzéshez.

De szó esik a felvételi eljárás menetéről, az egyes képzések követelményeiről, az elhelyezkedési lehetőségekről, illetve minden, a továbbtanulással kapcsolatos kérdésükre választ kapnak.


Hogyan kell kitölteni a jelentkezési lapot?


10 órától a résztvevők segítséggel tölthetik ki a felvételi jelentkezési lapokat a földszinti 5-ös terem számítógépein.

Az SZTE képzési kínálata mellett a középiskolások megismerkedhetnek a szegedi egyetem hallgatóknak nyújtott szolgáltatásaival is. Így például a nyelvtanulási-, sportolási-, esélyegyenlőségi-, szabadidős- és karrier lehetőségekkel.

A „szülői értekezlettel” egybekötött nyílt napon az egyetem 12 kara és Tanárképző Központja mellett standdal várja a középiskolásokat az SZTE Sportközpont, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet, az SZTE Klebelsberg Könyvtár, az SZTE EHÖK, az SZTE Karrier Iroda, az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ, az SZTE Kulturális Iroda és a Diákhitel Zrt.


A nyílt napra regisztráció és további információ: SZTE nyílt nap


További információk a felvételizők tájékoztatására:

Miért az SZTE? Nyüzsgő kollégium vagy inkább albérlet?

Miért az SZTE? Kultúra és szórakozás

Miért az SZTE? Megannyi sportolási lehetőség

Miért az SZTE? Kiváló nyelvtanulási lehetőségek

Miért az SZTE? Kiváló nyelvtanulási lehetőségek

Felvételi 1X1: keresztféléves képzés

Felvételi 1X1: kapacitásszám

Felvételi 1x1: munkarendek
Felvételi 1x1: Mi az ETR, Coospace, Modulo?
Felvételi 1x1: Mi az HÖK, EHÖK, TO, HSZI?
Felvételi 1x1: pontok és határok
Felvételi 1x1: képzési orientációs teszt

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.