Bezár

Hírarchívum

_DSC1223

Nyílt nap és szülői értekezlet február 7-én az SZTE-n

Nyílt nap és szülői értekezlet február 7-én az SZTE-n

2015. február 03.
3 perc

Friss felvételi tudnivalókkal és tippekkel, szakkínálatának és szolgáltatásainak bemutatójával várja a középiskolásokat a Szegedi Tudományegyetem a nyílt napján, 2015. február 7-én 9 órától az SZTE Rektori Hivatal épületében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Meglepetés programra és a felvételi jelentkezési lap kitöltéséhez nyújtott segédletre is számíthatnak a továbbtanulást tervező fiatalok az SZTE hagyományos, „szülői értekezlettel” egybekötött összegyetemi nyílt napján.


Iránytű a továbbtanuláshoz


Nyitott kapukkal várja a Szegedi Tudományegyetem 2015. február 7-én, szombaton 9 és 14 óra között az SZTE Rektori Hivatal (Szeged, Dugonics tér 13.) épületébe betérőket. Az összegyetemi nyílt napon a Tisza-parti universitas teljes szakkínálatát bemutatja az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja.

Iránytűt ad az egyetemen vezetése: a hagyományokhoz híven „szülői értekezletnek” nevezett előadáson hangzanak el tanácsok, tippek a továbbtanulási irányt meghjatározó döntéshez.


Miért az SZTE?


Érdemes ellátogatni az SZTE nyílt napjára, hiszen a program lehetőséget biztosít az általános tájékozódásra, az egyetem képzési kínálatának megismerésére, ugyanakkor a résztvevők informálódhatnak – többek között – a hallgatók költségtérítését segítő ösztöndíjakról, valamint az SZTE hazai és nemzetközi ösztöndíjairól. A nyílt napon résztvevő középiskolásnak a jelentkezési lap kitöltésében is segítenek.


Karsai Krisztina, Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettes és Bódog Orsolya, Felvi Ügyfélszolgálat, Educatio NKft. munkatársa a 2. emeleti díszteremben 11 és 13 óra között „szülői értekezleten” aktuális információkkal és tanácsokkal segítik a középiskolás diákokat és szüleiket a továbbtanulásról szóló döntés meghozatalában.

Miért az SZTE? E kérdésre is választ ad a „szülői értekezleten” az oktatási rektorhelyettese, aki személyes tapasztalatait, véleményét is megosztja hallgatóságával.

Szó esik – többek között – az SZTE-n induló felsőoktatási szakképzésekről, alap-, mester- és osztatlan képzésekről, a felvételi ponthatárokról, a többletpontok lehetőségeiről, valamint az osztatlan tanárképzésről.


Kedvenc tantárgyad mely szakokhoz illik?


9 órától egészen 14 óráig az SZTE karai és szervezeti egységei standjainál a továbbtanulás előtt állók mindent megtudhatnak arról is, hogy kedvenc tárgyaik alapján mely egyetemi szakok kínálják számukra a legélvezetesebb utat a diplomaszerzéshez.

De szó esik a felvételi eljárás menetéről, az egyes képzések követelményeiről, az elhelyezkedési lehetőségekről, illetve minden, a továbbtanulással kapcsolatos kérdésükre választ kapnak.


Hogyan kell kitölteni a jelentkezési lapot?


10 órától a résztvevők segítséggel tölthetik ki a felvételi jelentkezési lapokat a földszinti 5-ös terem számítógépein.

Az SZTE képzési kínálata mellett a középiskolások megismerkedhetnek a szegedi egyetem hallgatóknak nyújtott szolgáltatásaival is. Így például a nyelvtanulási-, sportolási-, esélyegyenlőségi-, szabadidős- és karrier lehetőségekkel.

A „szülői értekezlettel” egybekötött nyílt napon az egyetem 12 kara és Tanárképző Központja mellett standdal várja a középiskolásokat az SZTE Sportközpont, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet, az SZTE Klebelsberg Könyvtár, az SZTE EHÖK, az SZTE Karrier Iroda, az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ, az SZTE Kulturális Iroda és a Diákhitel Zrt.


A nyílt napra regisztráció és további információ: SZTE nyílt nap


További információk a felvételizők tájékoztatására:

Miért az SZTE? Nyüzsgő kollégium vagy inkább albérlet?

Miért az SZTE? Kultúra és szórakozás

Miért az SZTE? Megannyi sportolási lehetőség

Miért az SZTE? Kiváló nyelvtanulási lehetőségek

Miért az SZTE? Kiváló nyelvtanulási lehetőségek

Felvételi 1X1: keresztféléves képzés

Felvételi 1X1: kapacitásszám

Felvételi 1x1: munkarendek
Felvételi 1x1: Mi az ETR, Coospace, Modulo?
Felvételi 1x1: Mi az HÖK, EHÖK, TO, HSZI?
Felvételi 1x1: pontok és határok
Felvételi 1x1: képzési orientációs teszt

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek