Bezár

Hírarchívum

SZTE-csapat a mérnöki világversenyen

SZTE-csapat a mérnöki világversenyen

2015. február 26.
2 perc

Először indul SZTE-csapat a világ egyik legnagyobb kihívását jelentő mérnöki diákversenyén, a Shell Eco-marathon Europe-on. Energia-hatékonysági technológiákkal kísérletezzenek közúti körülmények között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Harminc év technológiai innováció, kiemelkedő eredmények és megismételhetetlen élmények jellemzik a világ egyik legnagyobb kihívását jelentő mérnöki diákversenyét, a Shell Eco-marathon Europe-ot. Ezúttal Európa és Afrika harminc országából 230 diákcsapat kapott meghívást Rotterdamba 2015. május 21. és 24. között” – írja a tranzit.hu.

 

„A verseny egyedülálló lehetőséget biztosít a diákok számára, hogy általuk tervezett és épített járműveket teszteljenek azzal a céllal, hogy minél nagyobb távolságot tegyenek meg egy kWh energiával vagy egy liter üzemanyaggal” – olvasható a transit.hu cikkében.

Idén hét magyar csapat – közte a Szegedi Tudományegyetem formációja – képviseli hazánkat a megmérettetésen. De nem csak erre az adatra mondható, hogy „a verseny történetében először”. Az érdekességek közé tartozik, hogy az európai megmérettetés harmincadik évfordulóján először száll versenybe a 7 magyar formáció közül 3, így a Szegedi Tudományegyetemről érkező STECO csapat is.

„Napjainkban a diákok két különböző tervezői kategóriában; a futurisztikus „Prototípus” és a városi autókhoz jobban hasonlító „Városi Koncepció” kategóriában nevezhetnek, amelyeken belül további alkategóriákba sorolják a járműveket a felhasznált energiaforrás alapján. Az innovatív technológiák és a kreatív tervezés most is különösen fontos szerepet játszanak a megmérettetésben” – írja a transit.hu.

 

A teljes sajtóinformáció itt elérhető

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek