Bezár

SZTEhírek

SZTE JATIK

Miért az SZTE? Kiváló nyelvtanulási lehetőségek

Miért az SZTE? Kiváló nyelvtanulási lehetőségek

2015. január 23.
2 perc

Tanulj Te is a Szegedi Tudományegyetemen, hazánk egyik legrangosabb felsőoktatási intézményében! De miért éppen az SZTE? Az okok közül egy: az idegennyelv tanulási lehetőségek sora.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Nap, mint nap hallani, arról, hogy mekkora az érdeklődés Magyarországon is Kína iránt, mivel az ázsiai ország egyre jelentősebb szerepet tölt be a világon. A szegedi Konfuciusz Intézetben 2012 őszén kezdtem el tanulni a hivatalos nyelvi képzésen, 2013 decemberében tettem le a kínai állam hivatalos alapfokú nyelvvizsgáját. A nehézségek ellenére azért ezt a nyelvet választottam, mert bízom benne, hogy hasznos pluszt ad a tanulmányaimhoz, és a későbbiekben a munkaerő-piaci elhelyezkedésemnél is előnyt jelent”- nyilatkozta Zalányi Áron, az SZTE Gazdaságtudományi Kar hallgatója a Szegedi Egyetem Magazinnak. A kínai kultúra és nyelv iránt érdeklődők számára a legjobb választás az SZTE Konfuciusz Intézet tandíjmentes kéthetes kínai nyelvtanfolyamai.


Számos nyelvtanulási lehetőséget kínál hallgatóinak a Szegedi Tudományegyetem. A hallgatók nyelvi felkészülésében az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI) nyújt segítséget térítésmentes és térítéses nyelvi és nyelvvizsga-előkészítő kurzusok széles kínálatával. Az intézet tanárai angol, német, olasz, spanyol, francia, orosz és román nyelvre oktatják az egyetem hallgatóit. Emellett szaknyelvi kurzusokon a gazdasági, jogi, egészségügyi, wellness, informatikai, társadalomtudományi, környezetvédelmi, gyógyszerészeti, idegenforgalmi, zenei, biológiai, földrajzi szaknyelvet sajátíthatják el a hallgatók. Az intézet akkreditált általános és szaknyelvi vizsgaközpont vizsgahelyeként is működik, vagyis biztosítja a nyelvvizsgák intézményen belüli letételének lehetőségét. Az intézet keretein belül ORIGO, ÖSD, OECONOM, BGF, PROFEX, LEXINFO, GOETHE Zertifikat és TOLES, TOEIC államilag elismert nyelvvizsga tehető le. Ezekre a vizsgákra minden évben előkészítő tanfolyamokat hirdetnek meg ETR-es és térítéses keretek között. Az IKI 2008 óta országosan is egyedülálló speciális nyelvtanfolyamokat szervez az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központtal közösen a nyelvtanulási nehézségekkel küzdő diszlexiás hallgatók számára.


*


A felvételi eljárás menetéről és a Szegedi Tudományegyetem képzéseinek követelményeiről mindent megtudhatnak az érdeklődők a 2015. február 7-i összegyetemi nyílt napon. Az SZTE Rektori Hivatal épületében (Szeged, Dugonics tér 13.) az egyetem képzéseit is bemutatják a szakok és karok legjobb ismerői, az universitas vezetői pedig ismét tartanak „szülői értekezletet”, ahol friss információkkal segítik a diákokat és a felnőtteket a továbbtanulásról szóló döntés meghozatalában.


Az SZTE felvételizőknek szóló honlapja, melyen további információ olvasható a Tisza-parti univesitas immár hagyományos februári nyílt napjáról, itt található: SZTE Felvételi


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek