Bezár

Hírarchívum

Versenyek és pályázatok (nem csak) egyetemistáknak

Versenyek és pályázatok (nem csak) egyetemistáknak

2015. január 19.
3 perc

Műfordító verseny, TiJöttök Program, okostelefonos alkalmazások és fejlesztések versenye, diákmédia pályázat. Alább néhány, az egyetem falain túli pályázati lehetőséget ajánlunk az egyetemisták figyelmébe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egyetemi kurzusokon, vizsga kötelezettségen, tudományos diákkörökön, kulturális csoportokon, önkéntességen és közösségi munkán túl számos lehetőséget kínál a Szegedi Tudományegyetem is arra, hogy a hallgató próbára tegye tudását, megmérje tehetségét és kreativitását. De érdemes szétnézni az SZTE falain túl is.


Pénzdíjas pályázatot hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (vagyis a MANK) fiatal műfordítók részére, akik szépirodalmi (próza, líra), kritikai, szociográfiai vagy bölcseleti művek magyar nyelvre történő műfordítói munkájukhoz kérnek támogatást a Babits Mihály-ösztöndíj elnyerésével. A pályázat szakmai lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum (vagyis a PIM). A pályázati határidő: 2015. február 12.


További információ


*


Innovációs versenyt indít a TiJöttök Program részeként az Entrepreneurship Foundation Hungary – EFH Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Alapítvány. A kormány részéről a Miniszterelnökség és frissen létrehozott, Pálinkás József egykori MTA-elnök által vezetett Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal állt a kezdeményezés mögé, a cégek közül pedig a T-Systems Magyarország, a Sanofi-Aventis és az Agrotechfood ajánlott fel szakmai segítséget és 20 millió forintnyi támogatást.


A http://tijottok.hu/ pályázatokat is három kategóriában várják: a T-Systems a Digitális Város Innovációs Díjat, a Sanofi-Aventis gyógyszeripari díjat, az Agrotechfood Agrár- és Élelmiszeripari Innovációs Díjat támogat.

A három kategória nyerteseit szakmai zsűri választja ki, közülük viszont közönségszavazás útján hirdetnek abszolút győztest. Szavazni a TiJöttök.hu nevű Facebook-oldalon lehet majd. A három győztes tanulmányutakat nyer majd, amelyek keretében lehetőségük lesz innovációs ötletük továbbfejlesztésére, potenciális üzleti partnerekkel és befektetőkkel való kapcsolatok kialakítására. Nevezni 2015. február 15-ig lehet.


Korhatár nincs, de a TiJöttök! Program alapvetően a felsőoktatásban tanuló fiatalok körében népszerűsíti a kutatás-fejlesztést, hogy ösztönözze a következő generációkat a műszaki és természettudományos pályák választására. A szokásos startupversenyekkel ellentétben nemcsak cégek, hanem magánszemélyek is indulhatnak.


További információ


*


Az ország összes egyeteméről, főiskolájáról és középiskolájából várják az alkalmazásokat, nevezéseket a BME Mobil Innovációs Központ által szervezett okostelefon-alkalmazás- és fejlesztő versenyre.


A tavalyi verseny sikerén felbuzdulva idén is megrendezik az 1app alkalmazásfejlesztő versenyt, melyre 2015. február 20-áig lehet jelentkezni, nevezni egy jól sikerült alkalmazással.


A versenyre bárki nevezhet, aki középiskolai tanulói vagy felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, és van egy jól sikerült, saját fejlesztésű alkalmazása, vagy ha nincs, esetleg a nevezési határidőig készít egyet.


Nem egy hagyományos értelemben vett programozói versenyről van szó, ahol a versenyzők egy teremben a gépeik előtt ülve ugyanazt a feladatot oldják meg, hanem az otthon, előre elkészített alkalmazások, és rajtuk keresztül készítőik versengenek a milliós összdíjazású versenyen három kategóriában: oktatás, játék, egyéb.


További részletek


*


A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) 2015-ben is várja a média iránt érdeklődő fiatal tehetségek műveit a már 25 éves múltra visszatekintő Tehetségkutató Diákmédia Pályázatára. Az ifjú médiások több kategóriában is pályázhatnak, az év diákújságírója, diákrádiósa, diákfotósa, valamint videó-újságírója címet nyerhetik el.


Minden kategóriában külön értékelik a felsőoktatási, középiskolás és általános iskolai korosztályt.


A pályázat benyújtási határideje: 2015. március 15.


További információ

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek