Bezár

Hírarchívum

konyvtar_kiemelt

„A világ 20 legcsodálatosabb könyvtára” között az SZTE Klebelsberg Könyvtár

„A világ 20 legcsodálatosabb könyvtára” között az SZTE Klebelsberg Könyvtár

2015. január 12.
2 perc

„A világ 20 legcsodálatosabb könyvtára” között az SZTE Klebelsberg Könyvtár.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A világ szinte minden tájáról küldtek be fotókat az olvasók a BoredPanda Könyvtárakról szóló összeállításába a BoredPanda könyvtárakról szóló összeállításához. A válogatásban a 7. legszebbnek a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtárát találja a szeretlekmagyarorszag.hu.

konyvtar„Lenyűgöző épületek, varázslatos belső terek” – írja a szeretlekmagyarorszag.hu. Az ART.BLOG rovat http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/a-vilag-20-legcsodalatosabb-konyvtara szerint az SZTE Klebelsberg Könyvtár a 7. „leg” abban a sorban, amely a prágai nemzeti könyvtárat ábrázoló fotóval indul. A soron következő legek: a Szt. Flórián kolostor, Ausztria; a Biblioteca Real Gabinete Portugues De Leitura, Rio De Janeiro, Brazília…

Ugyanakkor az összeállítás hátterét jelentő http://www.boredpanda.com/extraordinary-libraries/ 50 részből álló sorozatában az SZTE-könyvtár – egy nem épp friss fotóval – a 43. helyen szerepel.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ismét ráirányul a reflektorfény szép és jó könyvtárunkra” – fogadta a hírt Keveházi Katalin. A Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtárának a főigazgatója hozzátette: „nem tisztázott az a szempontrendszer, amely alapján e friss nemzetközi toplista alakul, de kifejezi a mi bibliotékánkat szeretők lelkesedését, hogy fényképet töltöttek fel a könyvtárunknak otthont adó, 2014 decemberében 10 éves születésnapját ünneplő SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központról.”

„A világ ötven legkülönlegesebb könyvtára közé sorolta a BestMastersPrograms.org – egy online kalauz a mesterfokú tanulmányokhoz – a József Attila Tanulmányi és Információs Központot (JATIK), illetve a benne működő SZTE Klebelsberg-könyvtárat” – adtuk hírül 2013. január 18-án. Az http://www.bestmastersprograms.org/50-amazing-university-libraries/ összeállítás nyomán születő cikk elérhető az SZTE Hírportálon: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/hirarchivum/2013-januar/top-50-ben-tik

 

konyvtar3Az 10 éves SZTE TIK ad otthont a Klebelsberg Könyvtárnak, amelynek honlapja tájékozódási lehetőséget kínál, fotókat közöl az egyetemi hallgatók és oktatók világhíres bibliotékájának a küllemről: http://virgo.bibl.u-szeged.hu/~kokas/kvtar20051229/, de sok az információ a belbecsről, vagyis a világszínvonalú szolgáltatásokról is: http://ww2.bibl.u-szeged.hu/index.php.



SZTEinfo – Ú. I.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek