Bezár

Hírarchívum

szemeszter_kiemelt_nagy

SzemeSZTEr: félévzáró és különkiadás

SzemeSZTEr: félévzáró és különkiadás

2015. július 07.
2 perc

A SzemeSZTEr, a szegedi egyetem életébe bepillantó televíziós magazin műsor két adása is érdemes a nézők figyelmére. A félévzáró SzemeSZTEr már elérhető az egyetem hivatalos YouTube csatornáján. Az SZTE médiatáborában készült filmfüzért pedig a VTV Szeged a SzemeSZTEr különkiadásaként tűzi műsorra 2015. július 7-től.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Komoly és szórakoztató témákat is tartalmaz a 2015. tavaszi félév utolsó SzemeSZTE-re. Az egyetemi hallgatók az általuk készített és szerkesztett magazinban megnézték, mit mutatott meg magából az egyetem a könyvhéten. Megtudták a riporterek, mi érdekli Szegedből Erwin Neher Nobel-díjas biofizikust. Könnyű levezetésként pedig a spamellenes világnapot és a Wellhello koncertjét mutatják be.

 

Az SZTE Bölcsészettudományi Kar jórészt kommunikáció szakos hallgatói által készített SzemeSZTEr elérhető az egyetem hivatalos YouTube csatornáján. A szemeszterzáró SzemeSZTEr-t a nézők figyelmébe ajánlja a szerkesztő: Hatvani Brigitta és a műsorvezetők: Pataki Dorina és Serege Krisztina kommunikáció szakos hallgató:




*


Az SZTE Közkapcsolati Igazgatóság Média Centruma idén először szervezte meg és – a TÁMOP-4.1.1.F-14/1/Konv-2015-0006 számú „Munkaerő-piaci igényekre támaszkodó gyakorlatorientált képzések, szolgáltatások a Szegedi Tudományegyetem fókuszában” című pályázat eredményeként – sikeresen valósította meg a Tudománykommunikációs diáktábort.


A média iránt érdeklődő tehetséges középiskolások és mentoraik munkájának eredményeként az SZTE karait bemutató közel 30 írásos alkotás és 5 videó készült.


Az SZTE Tudománykommunikációs diáktáborában készült kisfilmek bepillantást engednek az SZTE ÁOK, ETSZK, GYTK, MK, TTIK életébe. Középiskolás riporterek és operatőrök érdeklődése nyomán – többek között – újraélesztési bemutatót látunk, a szociális munkások hétköznapjairól az érintettek beszélnek, a gyógyszerészek laboratóriumaiban folyó érdekes kísérletekről villantanak föl pillanatfölvételeket. Megtudhatjuk, milyen pluszt nyújt a duális képzés a mérnöknek készülő hallgatók számára. De az SZTE különleges csontraktárában szétnézve a biológusképzés szegedikumairól kapnak képet a nézők.


Az SZTE Tudománykommunikációs diáktáborában készült videófilm megtekinthető a VTV –Szeged műsorában 2015. július 7-én 20 óra 15 perctől. Július 8-án 9:15, 18:10 órakor, július 9-én 16 óra 40 perckor, július 10-én 20:40-kor, 11-én 17:10-kor, július 12-én 8 órakor ismétli a VTV – Szeged a SzemeSZTEr középiskolások által készített különkiadását.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek