Éjszakai kalandtúra, játékos előadások és kísérletek a Múzeumok Éjszakáján

A Szegedi Tudományegyetem idén is izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján: 2015. június 20-án 17 óra 30 perctől az Interaktív Természetismereti Tudástárban játékos kísérletekkel és előadásokkal, 20 és 24 óra között az SZTE Füvészkertben éjszakai kalandtúrával várják a kalandvágyókat.

A hagyományokhoz híven a Múzeumok Éjszakáján idén is éjszakai kalandtúrára invitál minden érdeklődőt a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje. A vállalkozó szelleműeknek térkép és zseblámpa segítségével a sötétben tájékozódva kell megtalálniuk a kert különböző pontján elrejtett állomáshelyeket. A helyszíneken, az idei fény évéhez kapcsolódva ismét sok érdekességre, rejtélyre világítanak rá a természet-, a növények és az állatok világából. A programban fénycsapda, felvillanó természet és kóstoló a természet patikájából is szerepel. A program belépőjeggyel látogatható.


További információ: SZTE Füvészkert


A Szegedi Tudományegyetem Interaktív Természetismereti Tudástár programjában fotókiállítás, izgalmas előadások és játékos kísérletek is szerepelnek. A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar főépületének 2. emeletén 17 óra 30 perckor Karancsi Zoltán „Tájképi értékeink a kanyonok földjén” című fotókiállítását nyitja meg Szalma Elemér. 18 és 19 óra között „Világháborús helyszínek a mai turizmus szolgálatában (Alpok)” címmel a Tudástár nagyelőadóban Karancsi Zoltán tart előadást. A biológia és a fizika tárban 18 és 23 óra között játékos kísérletek várják a természettudományok iránt érdeklődőket. 19 és 20 óra között „Természettudományos kutatások az első világháború idején” címmel tart előadást Viskolcz Béla, Jójárt Balázs és Vass Zoltánné. 22 és 23 óra között „Fényes kísérletek” – Fénytünemény kíséretében végbemenő kémiai kísérletek a kémia konyhájában címmel hallhatnak előadást az érdeklődők.


Belépődíjak: felnőtt: 350 Ft/fő, diák: 250 Ft/fő


További információ: SZTE Interaktív Természetismereti Tudástár


További programok Szegeden a Múzeumok Éjszakáján: itt.


SZTEinfo