Bezár

Hírarchívum

diaktabor_kiemelt_nagy

Javában zajlik az SZTE tudománykommunikációs diáktábora

Javában zajlik az SZTE tudománykommunikációs diáktábora

2015. június 24.
3 perc

A média iránt érdeklődő középiskolásoknak kínál 2015. június 22-26. között gyakorlatorientált újságírói, televíziós, fotózási ismereteket az SZTE tudománykommunikációs diáktábora. A szakmai munka mellett a résztvevők a Tisza-parti universitas képzési kínálatával is megismerkednek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE médiás diáktábora egy olyan szakmai program, amit az universitas a hazai és határon túli középiskolák diákújságírói, fotósai, a suli rádiók és televíziók riporterei és videósai, vagyis a média iránt érdeklődő diákok számára kínál.



Mintegy 20 középiskolásnak nyújtanak szakmai segítséget


A szabadidős és kulturális programokkal színesített szakmai táborba 2015. május 29-ig várták 9-10. osztályos középiskolások jelentkezését. A fiatal tehetségek táborába a szegedi középiskolák mellett Gyuláról, Kiskunhalasról, Pápáról, Kistelekről, Ópusztaszerről, Nagymágocsról, de még Zentáról, Temesvárról és Újvidékről is érkeztek diákok. A tábor ideje alatt a kiscsoportos, interaktív médiafoglalkozások során –az SZTE Közkapcsolati Igazgatóság MédiaCentrum munkatársainak támogatásával –18 középiskolás kap szakmai felkészítést és segítséget egy-egy érdekes egyetemi és tudományos téma feldolgozásához a különböző sajtóműfajokban. A fotózás és videózás iránt érdeklődő fiatalokat az SZTE BTK stúdió munkatársai vezetik be a szakma rejtelmeibe, a rádiózás kedvelőinek Sípos Júlia tart előadást és foglalkozást.



Betekintés az SZTE kulisszatitkaiba


A szakmai munka mellett a tábor remek lehetőséget nyújt a Szegedi Tudományegyetem képzési kínálatának megismertetésére is. A résztvevők elsősorban olyan egyetemi karokra látogatnak el, ahol erősen gyakorlatorientált képzés zajlik, már folyik duális képzés, vagy a közeljövőben kívánják bevezetni ezt a képzési formát. A középiskolások az universitas olyan különleges pontjaira is eljutnak, mint az SZTE TTIK informatikai tantermei, az európai szinten is jelentős csontmaradvány gyűjtemény, a világ 50 legszebb egyetemi könyvtára közé sorolt SZTE Klebelsberg Könyvtár, vagy a Gyógyszerésztudományi Kar laborjai. Ellátogatnak a Bölcsészettudományi Kar legmodernebb berendezésekkel felszerelt médialaborja, megtekintik az SZTE Mérnöki Kar pneumobiljait, megismerik az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar szociális munka terültén nyújtott lehetőségeit, a Fogorvostudományi, valamint az Általános Orvostudományi Kar laborjait, rendelőit.



Új barátságok születnek


A tábor szabadidős programjai, mint például az ismerkedős est új barátságok kialakítására is remek lehetőséget teremt az egyetemi sajtó munkatársaival és a régió más iskoláinak diákújságíróival. A középiskolások a regionális sajtó képviselőivel is megismerkednek, ellátogatnak a Délmagyarország szerkesztőségébe és a szegedi Városi Televízió stúdiójába. A fiatalok a Szegedi Tudományegyetem egykori rektorának, Szent-Györgyi Albertnek életútjával is megismerkednek, Hannus István professzor vezetésével –többek között –ellátogatnak a Szent-Györgyi Albert emlékszobába is.

A június 26-i táborzáráson az elkészült írásos és filmes alkotások legjobbjait értékes ajándékokkal díjazzak, valamint az alkotások felkerülnek az SZTE Hírportálra is.


A Szegedi Tudományegyetem a jelenlegi tizenegyedikesekre is gondol: 2015. szeptember 16-án, szerdán és szeptember 25-én, pénteken két alkalmas Tudománykommunikációs Médiatúrára várja az akkor már végzős fiatalokat.


Az SZTE Tudománykommunikációs diáktábor és Médiatúra a TÁMOP-4.1.1.F-14/1/Konv-2015-0006 számú „Munkaerő-piaci igényekre támaszkodó gyakorlatorientált képzések, szolgáltatások a Szegedi Tudományegyetem fókuszában” című pályázat keretében valósul meg.

ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZA










SZTEinfo


Korábban írtuk: Diákújságíró táborba hív az SZTE

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek