Bezár

Hírarchívum

ciprusi_nagykovet_latogatas_kiemelt_nagy

Szegeden járt a ciprusi nagykövet

Szegeden járt a ciprusi nagykövet

2015. június 30.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetemre látogatott Antonios Theocharous ciprusi nagykövet. 2015. június 26-i látogatásán a diplomata megismerkedett a Szegedi Tudományegyetemen folyó oktatói, kutatói munkával és tárgyalásokat folytatott az együttműködési lehetőségekről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

20150626_KDZs_6349_50„Amikor 2015. január 1-jén megkaptam a nemzetközi kapcsolatokért felelős rektori főmegbízott pozíciót, elhatároztam, hogy a Magyarországra akkreditált külföldi nagyköveteket meglátogatom, azzal a céllal, hogy tájékoztassam őket a szegedi egyetemen nyújtott oktatási, kutatási és egyéb együttműködési lehetőségekről. Ilyen céllal jártam a ciprusi nagykövetnél is, akinek annyira felkeltették az érdeklődését a szegedi egyetem által kínált lehetőségek, hogy elhatározta, személyesen is ellátogat az intézménybe” – ismertette a látogatás előzményeit Nagy Katalin.


A Szegedi Tudományegyetem nemzetközi kapcsolatokért felelős rektori főmegbízottjától megtudtuk: a nagykövet – többek között – Szabó Gáborral, a Szegedi Tudományegyetem rektorával is találkozott, aki tájékoztatta a Tisza-parti universitas struktúrájáról, működéséről és mindazokról a lehetőségekről, amelyek a jövőben a két ország felsőoktatási intézményeit érinthetik.


20150626_KDZs_6353_50A megbeszélésen – többek közt – szó esett a rendkívül jelentős Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram lehetőségeiről – emelte ki Nagy Katalin. Hangsúlyozta: mivel Ciprus az egyik legnagyobb „hallgató-kibocsátó” ország, így nagymértékben számíthatunk az oktatásban való részvételükre. Ezáltal a Szegedi Tudományegyetemre nagyobb számú ciprusi hallgató érkezése várható. Hozzátette: az SZTE nemzetközi fejlesztésének egyik sarokköve a hallgatótoborzás, és a külföldi hallgatók számának növelése – így a tárgyalásokon is erre került a hangsúly –, de a jövőbeni kutatási és kulturális együttműködési lehetőségekre is kitértek a tárgyaló partnerek.


SZTEinfo

Fotó: KDZS

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek