Bezár

Hírarchívum

Székelyudvarhelyi vendégek az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskolában

Székelyudvarhelyi vendégek az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskolában

2015. június 01.
1 perc

A Határtalanul! program keretében 2015. május 22. és 25. között a Székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskolából 26 diák és 3 tanár látogatott az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskolába. Május 23-án a két iskola egyesített zenekara térzenét adott Ópusztaszeren.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul! a nemzeti összetartozás operatív programja. Keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról.

Az Emberi Erőforrások Minisztérium megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Határtalanul program keretében "Együttműködés szakképző iskolák között" A zene és a haza összehoz minket című pályázatuknak köszönhetően az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskolából 39 diák és 3 tanár utazott április 2-5. között Székelyudvarhelyre. A Székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti. Szakközépiskolából 26 diák és 3 tanár május 22-től 25-ig voltak a szegedi iskola vendégei.

Május 23-án a két iskola egyesített zenekara adott térzenét Ópusztaszeren a Rotunda előtt. Ezt követően megnézték a Feszty körképet, valamint az emlékparkot. Az itt tartózkodás további részében a vendégek és vendéglátóik látogatást tettek a Szegedi Nemzeti Színházba és részt vettek a Szeged napja rendezvénysorozat eseményein.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek