Bezár

Hírarchívum

kancellari_konferencia_kiemelt_nagy

Kancellári konferencia a szegedi egyetemen

Kancellári konferencia a szegedi egyetemen

2015. május 29.
1 perc

A felsőoktatás új vezetői, a kancellárok első vidéki konferenciájának 2015. május 28-29. között az SZTE adott otthont. A kancellári rendszer tapasztalatainak összegzésébe államtitkárok, helyettes államtitkárok, miniszteri megbízottak és rektorok is bekapcsolódtak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Rendszeresen tanácskoznak, megvitatják az aktuális kérdéseket, időről időre mérleget vonnak a felsőoktatási intézmények kancellárjai. Első vidéki konferenciájukat 2015. május 28-29. között a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában rendezték. Több mint egy tucat témát vitattak meg a felsőoktatás új vezetői, akiket a vendéglátó intézmény nevében Szabó Gábor, az SZTE rektora köszöntött.

A 27 kancelláron kívül a szaktárca két államtitkára, egy helyettes államtitkár, két miniszteri megbízott, két rektor, KEHI vezető, valamint felsőoktatási szakember vett részt a szegedi tanácskozáson – tudtuk meg a házigazdától, Devecz Miklóstól. A Szegedi Tudományegyetem kancellárja elárulta: a PPP vizsgálat eredményeitől és a pályázati lehetőségektől kezdve a HÖOK etikai kódexén és a K+F+I ügyeken át a duális képzésig és a rektorok véleményének bemutatásáig számos izgalmas téma terítékre került.


Kancellarok_talalkozoja_az_SZTEn_2015._majus_28-29_HD
Kancellári konferencia a szegedi egyetemen - GALÉRIA


Az egyetemek, főiskolák és a felsőoktatás közel negyven vezetője másfél napon át tanácskozott az SZTE TIK konferencia termében.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek