SZTE Info

Sportolj a vizsgaidőszakban is!

A szegedi egyetem hallgatóinak a vizsgaidőszakban sem kell nélkülözniük a mozgást. Az SZTE Sportközpontban 2015. június 25-ig többek között kosárlabda, floorball, asztalitenisz, görhoki, röplabda és fitness-kondícionálás várja az SZTE-s diákokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A vizsgaidőszak alatt, 2015. május 18. és június 25. között hétfőtől csütörtökig továbbra is várja az SZTE Sportközpont a mozogni vágyó egyetemi hallgatókat. Az ingyenes órákat előzetes bejelentkezés nélkül is látogathatják az SZTE-s diákok. A vizsgákra készülés időszakában kosárlabda, floorball, görhoki, asztalitenisz, gerinctorna, bodyart, labdarúgás, futsal, jóga és fitness-kondícionálás várja a sportolni vágyókat.

 

Sportolási lehetőségek és tanári ügyeleti időpontok az SZTE Sportközpontban 2015. május 18. és június 25. között:

Időpont

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

 

 

 

10:00 – 12:00

 

Bélteki Pál

kosárlabda, floorball

……………………

Lengyelné Szugyiczki Mária

gerinctorna

 

Szabó Andrásné

görhoki, asztalitenisz

…………………

Dr. Boros-Gyeviné Sziklai Andrea

badyart

Bélteki Pál

kosárlabda, floorball

………………………

Protity Sándor

labdarúgás, asztalitenisz

Dr. Boros-Gyeviné Sziklai Andrea

női labdarúgás

……………….

Protity Sándor

futsal, asztalitenisz

 

 

 

14:00 – 16:00

 

Szabó Andrásné

görhoki

……………………

Katona János

röplabda, asztalitenisz

 

 

Lengyelné Szugyiczki Mária

jóga

………………

Katona János

röplabda, asztalitenisz

Petrovicsné Tejes Edit

tenisz, asztalitenisz

……………….

Dr. Trényiné dr. Rákóczi Zsuzsanna

fitness-kondícionálás

Petrovicsné Tejes Edit

tenisz, asztalitenisz

…………….

Dr. Trényiné dr. Rákóczi Zsuzsanna

fitness-kondícionálás

 

 

 


SZTEinfo
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.
 • október 17. 16:00 - november 17. 20:00
  Az 1956-ra, a szegedi egyetemen megalakult MEFESZ-re emlékező kiállítást az SZTE Klebelsberg Könyvtár szervezi.