SZTE Info

Sportoló fiatalokkal telt meg az SZTE Sportközpont

Számos sportágban próbálhatták ki magukat a mozogni vágyó fiatalok a Kihívás Napján az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet, valamint az SZTE Sportközpont termeiben és pályáin.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

kihívás napja falmászásA szegedi egyetem sportlétesítményei közül a Topolya és Hattyas sori épületben – többek között – szivacslabda ügyességi versenyek, asztalitenisz, ugrókötelezés, aerobic, íjászat és tréfás atlétikai verseny várta a mozogni vágyókat 2015. május 20-án, a Kihívás Napján.


Az extrém sportok kedvelői, így például a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola 7. osztályos, bátor tanulói falmászásban próbálhatták ki ügyességüket. Az alsóbb évesek köreiben a labdarúgás és a floorball örvendett nagy népszerűségnek. Inkluzív sportolási lehetőségekkel, így például ülőröplabdával, kerekes székes ügyességi versennyel és japán focival várták a speciális igényű hallgatókat. A versenyekbe Biatovszki Mira, siket olimpiai bajnoki címes sportlövő is bekapcsolódott – tájékoztatott Borkovits Margit oktató. A programba a két intézmény tanárai – például Balogh László, az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet vezetője – és 3. éves rekreáció szakos hallgatók is bekapcsolódtak. A programokat Hegedűs Imréné és Kiss Gábor koordinálta.


20150520Kihivas_napja70


Ám azoknak sem kell lemondani a mozgás öröméről, akik a Kihívás Napi programba nem kapcsolódtak be, hiszen a vizsgaidőszakban is nyitottak az SZTE sportpályái és termei. Erről részletes információ korábbi cikkünkben olvasható.


SZTEinfo

Fotó: Herner Donát


Korábban írtuk:

Izgalmas programokkal vár az SZTE a Kihívás Napján

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.