SZTE Info

Sportoló fiatalokkal telt meg az SZTE Sportközpont

Számos sportágban próbálhatták ki magukat a mozogni vágyó fiatalok a Kihívás Napján az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet, valamint az SZTE Sportközpont termeiben és pályáin.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

kihívás napja falmászásA szegedi egyetem sportlétesítményei közül a Topolya és Hattyas sori épületben – többek között – szivacslabda ügyességi versenyek, asztalitenisz, ugrókötelezés, aerobic, íjászat és tréfás atlétikai verseny várta a mozogni vágyókat 2015. május 20-án, a Kihívás Napján.


Az extrém sportok kedvelői, így például a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola 7. osztályos, bátor tanulói falmászásban próbálhatták ki ügyességüket. Az alsóbb évesek köreiben a labdarúgás és a floorball örvendett nagy népszerűségnek. Inkluzív sportolási lehetőségekkel, így például ülőröplabdával, kerekes székes ügyességi versennyel és japán focival várták a speciális igényű hallgatókat. A versenyekbe Biatovszki Mira, siket olimpiai bajnoki címes sportlövő is bekapcsolódott – tájékoztatott Borkovits Margit oktató. A programba a két intézmény tanárai – például Balogh László, az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet vezetője – és 3. éves rekreáció szakos hallgatók is bekapcsolódtak. A programokat Hegedűs Imréné és Kiss Gábor koordinálta.


20150520Kihivas_napja70


Ám azoknak sem kell lemondani a mozgás öröméről, akik a Kihívás Napi programba nem kapcsolódtak be, hiszen a vizsgaidőszakban is nyitottak az SZTE sportpályái és termei. Erről részletes információ korábbi cikkünkben olvasható.


SZTEinfo

Fotó: Herner Donát


Korábban írtuk:

Izgalmas programokkal vár az SZTE a Kihívás Napján

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.