Bezár

Hírarchívum

Szegedért Emlékéremmel tüntették ki Sófi Józsefet

Szegedért Emlékéremmel tüntették ki Sófi Józsefet

2015. május 26.
2 perc

A szegedi tehetségek mecénása, Sófi József 2001-ben létrehozott közhasznú magánalapítványával több millió forint ösztöndíjjal támogatja a szegedi egyetem legjobb hallgatóit. Ezt elismerve Szeged Város Közgyűlése Szegedért Emlékéremmel jutalmazta, melyet a Szeged Napja alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésen, 2015. május 22-én vett át.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem legtehetségesebb diákjait felkaroló Sófi József tevékenységét az elmúlt években rangos állami kitüntetéssel, egyetemi mecénás díjakkal és a Szegedért Alapítvány társadalmi-állampolgári díjával is elismerték. Szeged Város Közgyűlésétől 2015-ben kapott kitüntetést.



Személyes kapcsolat a fiatal tehetségekkel


Sofi_Jozsef
Sófi József

Sófi József 1990-ben molekuláris biológus és biotechnológus diplomát szerzett a szegedi egyetem Természettudományi Karán. 1990 óta üzleti vállalkozásokkal – kereskedelem, ingatlan befektetések, pénzügyi befektetések – foglalkozik. Ezek nyereségéből 2001-ben létrehozta a Sófi József a Szegedi Tehetségekért közhasznú magánalapítványt, amely ösztöndíjakkal támogatja a Szegedi Tudományegyetem tehetséges hallgatóit. Magyarországon egyedülálló, hogy az alapítvány vezetője személyes kapcsolatban áll több mint ezer fiatal tehetséggel, és karrierjüket az egyetemi diploma megszerzése után is segíti. 2007 óta a Szegedi Tehetséggondozó Tanács tagjaként is tevékenykedik a szegedi tehetségek felfedezéséért és támogatásáért.



Számos díjjal ismerték el munkáját


Sófi József tevékenységét számos díjjal és kitüntetéssel ismerték már el: 2007-ben Szegedi Tudományegyetemért Mecénás díjat, 2008-ban a társadalmi felelősségvállalás területén az Oktatási és Kulturális Minisztérium legmagasabb állami kitüntetését a Kármán Tódor díjat, 2011-ben az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Mecénás díjat, 2012-ben a Szegedért Alapítvány Társadalmi-állampolgári díjat kapta meg. Szeged Város Közgyűlése a 2015. március 27-i ülésén a szegedi tehetségek támogatásáért Szegedért Emlékéremmel jutalmazta.



A Sófi-alapítvány közös sikere a díj


Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Szeged Város Közgyűlése ilyen rangos díjjal ismerte el alapítványunk 14 éves tevékenységét. Ahogyan a korábbi díjak esetében is, a Szegedért Emlékérmet nem saját eredményemnek tartom, hanem a Sófi-alapítvány közös sikerének tekintem mondta el az SZTE Hírportálnak Sófi József. A szegedi tehetségek támogatója hozzátette: az emlékérem kiérdemlésében nagy szerepet játszott az alapítvány kuratóriuma, a több mint ezer tehetség munkája és mindenki, aki segítette a SZTE Sófi-ösztöndíj tevékenységét a közel másfél évtizedben. „Szeged Város hivatalos elismerése további erőt és kitartást ad ahhoz, hogy érdemes tovább folytatni a megkezdett munkát. Továbbá ez a díj is ráirányíthatja a figyelmet, hogy mennyire fontos ügy a fiatal tehetségek felkarolása és támogatása Magyarországon. Nagyon jó lenne, ha minél többen – akiknek anyagi lehetőségük van rá – csatlakoznának ehhez a nemes célhoz, amit szívügyemnek tekintek” – fogalmazott Sófi József.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek